DOPUTOVALI U SARAJEVO

Francuska deportovala porodicu iz BiH: Pretukli i obrijali kćerki glavu jer je htjela da se uda za mladog Srbina

Hronika24.10.20, 19:30h

Francuska deportovala porodicu iz BiH: Pretukli i obrijali kćerki glavu jer je htjela da se uda za mladog Srbina
Nakon ovog događaja, oglasili su se i iz Granične policije BiH te potvrdili dolazak protjerane porodice

 

 

Francuska je protjerala porodicu iz BiH, koja je pretukla i obrijala kćerki kosu jer je željela da se uda za Srbina, saopćilo je francusko Ministarstvo unutrašnjih poslova.


Ministarstvo je saopćilo da je pet članova porodice djevojčice u istočnom gradu Bezansonu jutros deportovano u Sarajevo.


- Ovo protjerivanje sa nacionalne teritorije posljedica je neprihvatljivog ponašanja porodice u avgustu, naročito premlaćivanja i brijanja djevojke koja je bila zaljubljena u mladog Srbina, osobu druge vjeroispovesti. O maloljetnoj djevojci će brinuti socijalne službe i ona će, kada bude punoljetna, steći pravo boravka u Francuskoj - pojašnjeno je iz Ministarstva. 


Nakon ovog događaja, oglasili su se i iz Granične policije BiH te potvrdili dolazak protjerane porodice.


- Posebno organiziranim letom sletjeli su na MeđunarodnI aerodrom u Sarajevu oko 12:50 sati, u pratnji francuske policije. Nakon obavljene granične kontrole, njima je dopušten ulazak u Bosnu i Hercegovinu - saopćeno je iz GP BiH. 


Inače, slučaj o porodici koja je pretukla 17-godišnju djevojku, muslimanku iz BiH, te je ošišali do glave jer je željela da se uda za tri godine starijeg Srbina, dospio je u francuske medije u avgustu ove godine.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!