VIDEO/ SVIJET U RASULU

Bukti nezadovoljstvo, u Italiji pobuna zbog novih mjera: Letjele kamenice i dimne bombe, policija uzvraćala suzavcem

Front24.10.20, 14:57h

Bukti nezadovoljstvo, u Italiji pobuna zbog novih mjera: Letjele kamenice i dimne bombe, policija uzvraćala suzavcem
Demonstranti su bacali kamenje i dimne bombe, a policajci su na to odgovorili suzavcem, objavili su italijanski mediji, prenio je Associated Press

 

 

Demonstranti u Napulju, koji su bijesni zbog nedavno uvedenog policijskog sata od 23 navečer do 5 ujutro i obećanja lokalnog guvernera da će regiju staviti u blokadu kako bi smanjio rastući broj zaraženih, sukobili su se s policijom u petak navečer.


Demonstranti, za koje su italijanski mediji rekli da ih ima nekoliko stotina, uputili su se prema sjedištu regije Kampanija u blizini mediteranske rive južnog italijanskog grada.


Državna TV RAI izvijestila je da su se lokalni trgovci pridružili protestu, nekoliko sati nakon što je guverner Vincenzo De Luca u televizijskom govoru rekao građanima da se ide ka tome "da se sve zatvori", osim esencijalnih radnji.


Demonstranti su bacali kamenje i dimne bombe, a policajci su na to odgovorili suzavcem, objavili su italijanski mediji, prenio je Associated Press.

 


Nezaposlenost na jugu države dvostruko je veća nego na produktivnom sjeveru, a italijanska ekonomija, koja je već bila smanjena prije nego što je pandemija zahvatila zemlju krajem zime, riskira da bude značajno pogođena ako dođe do još jednog zatvaranja na nacionalnom nivou.


Nekoliko ljudi je privedeno u Napulju, objavila je novinska agencija Lapresse.

 

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!