njihovo viđenje stvari

Kremlj: Američki kandidati 'takmiče' se da pokažu koliko im se ne sviđa Rusija

Front23.10.20, 20:48h

Kremlj: Američki kandidati 'takmiče' se da pokažu koliko im se ne sviđa Rusija
Ruski predsjednik Vladimir Putin nije gledao američku predsjedničku debatu u četvrtak između Donalda Trumpa i Joea Bidena, rekao je novinarima glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov na konferencijskom pozivu, prenosi Reuters

 

Kremlj je u petak izrazio žaljenje što američke predizborne kampanje izgledaju kao da se kandidati takmiče kako bi pokazali koliko im se ne sviđa Rusija, ali da je na američkim glasačima da izaberu novog predsjednika 3. novembra.

 

Ruski predsjednik Vladimir Putin nije gledao američku predsjedničku debatu u četvrtak između Donalda Trumpa i Joea Bidena, rekao je novinarima glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov na konferencijskom pozivu, prenosi Reuters.

 

Ovo je uslijedilo nakon što je Putin jučer izrazio spremnost da o globalnim problemima razgovara i s drugim zemljama, ako se ukaže takva potreba.

 

Putin je naveo da se Kina i Njemačka kreću ka statusu supersila u smislu svog političkog i ekonomskog uticaja.

 

Ruski predsjednik je poručio da je pandemija koronavirusa pogodila sve sfere života, da virus nije ustuknuo i da predstavlja veliku opasnost.

 

(Fena/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!