DIREKTOR UKC TUZLA RAZLJUTIO POLITIČKU I SPORTSKU JAVNOST

Ne dođe ti, Vahide, da obiđeš ni Mejdan, ni Tušanj... Umjesto da pričaš o sportu, pogledaj ove fotografije i zasuči rukave!

Front23.10.20, 16:37h

Ne dođe ti, Vahide, da obiđeš ni Mejdan, ni Tušanj... Umjesto da pričaš o sportu, pogledaj ove fotografije i zasuči rukave!
"Kao nikada do sada, nismo osjetili uvredu prema sportu u Tuzli i javašluk u poimanju istine o sportu, licemjerstvo jednog čovjeka i kukavičluk da se ponosu Tuzle izgovore ovakve riječi, sve dok ne vidjesmo obraćanje kultnog sportskog radnika Vahida Jusufovića"

 


Direktor UKC Tuzla prof.dr. Vahid Jusufović, kandidat na novembarskim Lokalnim izborima za gradonačelnika ispred Socijaldemokrata BiH i Demokratske fronte, isprovocirao je dio tuzlanske političke i sportske javnosti svojim izjavama tokom predizborne kampanje.  


Na njegove nedavne tvrdnje reagirali su iz JU Gradski stadion „Tušanj i JP SKPC „Mejdan“ d.o.o. Tuzla, navodeći da se radi o licemjesrtvu i neviđenim uvredama od strane Jusufovića.


U reagiranju se ističe sljedeće:

 

- Kao nikada do sada, nismo osjetili uvredu prema sportu u Tuzli i javašluk u poimanju istine o sportu, licemjerstvo jednog čovjeka i kukavičluk da se ponosu Tuzle izgovore ovakve riječi, sve dok ne vidjesmo obraćanje kultnog sportskog radnika Vahida Jusufovića.


Ne zaboravi, cijenjeni Vahide, da kanton upravlja sportom, da je kanton nadležan za sport, da je u zakonskoj obavezi pomagati i razvijati sport. Kantonalna vlast, koju čini i stranka kojoj pripadaš i koja je i tebe postavila, treba da obezbijedi sredstva za razvoj sporta. Ta ista vlast mizernim iznosima „pomaže“ dva hrama sporta već godina.


I umjesto da izvršavaju obaveze iz oblasti sporta, kantonalna vlast istura svoga direktora UKC Tuzla da napadne Grad Tuzlu i gradonačelnika koji izdvajaju za sport najviše od svih općina i gradova u Bosni i Hercegovini. Uporedite se sa ostalim kantonima, pa vidite gdje ste.

 
Ne dođe ti, Vahide, da obiđeš niti Mejdan, niti Tušanj, pa da se zainteresuješ kod uprava ovih preduzeća kako žive i od čega žive. Ne odvoji ti, Vahide, ni minut svoga vremena, a ni sredstava da pomogneš razvoju bilo kojeg kluba u Tuzli, kao što to radi pet stotina sportskih radnika u Tuzli na dobrovoljnoj osno

 
Nego ti ode do Tušanjskog potoka, iza stadiona Tušanj, da daš izjavu. Ode ti, Vahide, do Mejdana i to do mjesta koja su razorena od poplave od prije tri mjeseca. Baš sportski od tebe. Nemoj zaboraviti da je RSD Sloboda proslavilo 100 godina od postojanja bez tvoje pomoći.


I na kraju, umjesto da pričaš o sportu, predlažemo ti da pogledaš ove fotografije, da se malo odmoriš uz njih, a da onda zasučeš rukave i pomogneš narodu da prevaziđe životni problem - koronu. Upregni svoje kapacitete u ono što narodu stvarno sada treba.


A kad do sada nisi vodio računa o sportu, pomozi nam tako da se i dalje držiš daleko od sporta - poručuje se u reagiranju koje potpisuju Dževad Šećerbegović, direktor JU Gradski stadion „Tušanj“ Tuzla i Jasenko Elezović, direktor JP SKPC „Mejdan“ d.o.o. Tuzla.

 

tusanj-tuzla-1

mejdan-tuzla-1

tusanj-tuzla-2

mejdan-tuzla-2

tusanj-tuzla-3

mejdan-tuzla-4

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!