FOTO/ ŠTA ZNAČI ZABRANA OKUPLJANJA NA OTVORENOM

Stotine penzionera hrle na Trebević: Načelnik Ajnadžić časti pred izbore... A šta će na ovo reći Krizni štab?!

Front23.10.20, 11:46h

Stotine penzionera hrle na Trebević: Načelnik Ajnadžić časti pred izbore... A šta će na ovo reći Krizni štab?!
Postavlja se pitanje šta zaista znače naredbe o zabrani okupljanja, za koga važe, a za koga ne, na koju kvadraturu se odnose...?! Pitanja je puno, i bez odgovora

 


Jedna informacija ovih dana obradovala je sve korisnike Centara za zdravo starenje Općine Centar. Naime, za sve koji imaju želju da se provozaju uspinjačom i posjete Trebević, načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić poklanja kartu za vožnju Trebevićkom žičarom.


Tako su se na lijepu sarajevsku planinu uputile stotine penzionera, što samo po sebi ne bi bilo problem, baš suprotno, da danima u eteru ne odjekuju alarmatna upozorenja Kriznog štaba KS, ali i Kriznog štaba Federacije, o zabrani okupljanja na otvorenom više od 60 osoba.

 

penzioneri-ajnadzic-1

 

penzioneri-ajnadzic-2-copy


Sudeći po fotografijama sa lica mjesta, na prostoru platoa ispred Žičare, ova brojka je daleko nadmašena pa se postavlja pitanje šta zaista znače naredbe o zabrani okupljanja, za koga važe, a za koga ne, na koju kvadraturu se odnose...?! Pitanja je puno, i bez odgovora.


Inače, apelujući na ugroženost starijih osoba, na koje se naredbe o zabrani okupljanja i te kako odnose, te zbog pogoršane epidemiološke situacije u Bosni i Hercegovini, danas je i Islamska zajednica uputila apel vjernicima starijim od 60 godina da se, bez obzira na svoje zdravstveno stanje, do daljnjeg suzdrže od dolaska na džuma-namaz.


Šta će reći Krizni štab na predizbornu akciju načelnika Ajnadžića, ostaje da vidimo.   

 

penzioneri-ajnadzic-2

 

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 41

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još