VIDEO/ DOGAĐAJ RASPLAMSAO STRASTI

Opet haos u Beogradu, kordoni policije na ulicama, svi prilazi gradu zatvoreni: Razljutili se desničari i navijačke grupe...

Kultura22.10.20, 20:01h

Opet haos u Beogradu, kordoni policije na ulicama, svi prilazi gradu zatvoreni: Razljutili se desničari i navijačke grupe...
I ove, kao i prethodnih godina, festival je na meti navijačkih grupa i desničarskih organizacija

 

 

 

Uz jako policijsko obezbjeđenje, u beogradskom Centru za kulturnu dekontaminaciju sedam godina zaredom održava se festival "Mirdita, dobar dan".


Policijski kordoni sa opremom za razbijanje demonstracija postavljeni su na svim prilazima ulici u kojoj se Centar nalazi, a učesnici sa Kosova stigli su pod pratnjom policije.


I ove, kao i prethodnih godina, festival je na meti navijačkih grupa i desničarskih organizacija.


Organizatori festivala - Inicijativa mladih za ljudska prava i Građanske inicijative iz Beograda i Integra iz Prištine, ističu da festival "Mirdita, dobar dan" predstavlja publici aktuelnu kosovsku kulturnu scenu i razmjenom umjetničkih ideja i debatom o aktuelnim društvenim i političkim pitanjima doprinosi trajnoj normalizaciji odnosa srpskog i kosovskog društva. 


Za Aljezeeru Balkans iz Beograda izvještava Jelena Glušac. Pogledajte prilog...

 

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 22

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još