Čija je nadležnost?

Komšije zabrinute zbog osobe pozitivne na COVID-19 koja ne poštuje izolaciju

Hronika22.10.20, 17:37h

Komšije zabrinute zbog osobe pozitivne na COVID-19 koja ne poštuje izolaciju
Upozorili smo nadležne na ovaj slučaj, ali dolazi do prebacivanja odgovornosti od civilne zaštite, policije, općine...

 

Stanovnici sarajevskog naselja Logavina posljednjih dana zabrinuti su zbog činjenice da je jedna osoba pozitivna na koronavirus i uprkos molbama komšija svakodnevno se nesmetano kreće, piše Faktor.

 

- U pitanju je specifična situacija koju smo pokušali riješiti sa nadležnima. Naravno da želimo da spriječimo širenje virusa, ali i da pomognemo našim komšijama. Upozorili smo nadležne na ovaj slučaj, ali dolazi do prebacivanja odgovornosti od civilne zaštite, policije, općine... Nadamo se da će ovaj slučaj biti stavljen pod kontrolu – kaže Ekrem Kaljanac, predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Logavina.

 

Arman Šarkić, portparol Domova zdravlja Kantona Sarajevo, za Faktor je dao izjavu u vezi s tom situacijom.

 

- U evidenciji za zdravstvenu zaštitu u naselju Logavina nalazi se ta porodica. Mi smo njima pružili zdravstvenu zaštitu kao i ostalim osobama. Mi smo u zdravstvenom smislu poduzeli sve što je potrebno - kaže Šarkić.

 

I na tome se, za sada, priča završava, a problem stanovnika Logavine i dalje ostaje.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još