Neslužbeni podaci

U Sloveniji rekordnih 1323 novozaraženih

Hronika21.10.20, 10:16h

U Sloveniji rekordnih 1323 novozaraženih
Krajnje je vrijeme da nas ove brojke otrijezne, uvedene mjere su bile nužne

 

U Sloveniji su u zadnja 24 sata potvrđene rekordne 1323 zaraze koronavirusom, neslužbeni je podatak koji su u srijedu ujutro objavili portali bliski vladi.

 

"Po zasad neslužbenim podacima, u Sloveniji su jučer potvrđene 1323 nove zaraze", što je rekord od početka koronakrize, prenosi Hina portal Siol.net, koji dodaje da će službeni podaci biti poznati danas do podne.

 

 Reagirajući kasno sinoć na vijesti da je u Mariboru skupina od stotinjak demonstranata na ulici prosvjedovala protiv policijskog sata, premijer Janez Janša objavio je na Twitteru računu naveo da je već potvrđeno "više od 1100" novih zaraza i pozvao da se sve vladine restrikcije i epidemiološke mjere, uključujući zabranu kretanja noću poštuju.

 

"Krajnje je vrijeme da nas ove brojke otrijezne, uvedene mjere su bile nužne", naveo je premijer, dodavši da oni koji se "izruguju" s donesenim mjerama i protive restrikcijama ugrožavaju živote i zdravlje drugih.

 

Slovenija je početkom tjedna proglasila epidemiju u drugom valu epidemije koronavirusa, što među ostalim uključuje i zabranu kretanja od 21 sat do 6 ujutro. To neki pravnici osporavaju i dovode u pitanje njenu zakonitost, pa je ustavnom sudu upućena inicijativa da se ispita njena ustavnost.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!