Vegan već pet godina

Kupio u Sarajevu: Nikada ne biste pogodili šta je Đoković uveo u ishranu!

Lifestyle20.10.20, 18:17h

Kupio u Sarajevu: Nikada ne biste pogodili šta je Đoković uveo u ishranu!
Zbog ovih sastojaka se najedete brzo i zadovoljite potrebu za šećerom

 

Prvi reket svijeta Novak Đoković živi zdravim životom, ali su promjene uvijek dobrodošle.

 

On se odlučio poistovijetiti s najnovijim trendom pa je u svoju ishranu pored voća i povrća uveo i cvijeće.

 

Jestivo cvijeće je u posljednje vrijeme apsolutni hit u svijetu. Novak kao pristalica organske i veganske ishrane također jede cvijeće, koje se najčešće servira uz slatkiše. Kao što je od ranije poznato, Novak i njegova supruga Jelena ne jedu slatkiše sa šećerom. Za takve poslastice se uglavnom koriste organski kakao, hurme i koštunjavo voće. Dodatak je i pomenuto cvijeće, koje nema samo dekorativnu namjenu već je i zdravo.

 

- Cvijeće u kuhinji nije novina, ali u Evropi i dalje nije toliko popularno, osim u modernim restoranima i među veganima. S obzirom na to da i Novak i Jelena stalno uče o organskoj i zdravoj ishrani, uvrstili su i cvijeće, pogotovo kada prave slatkiše, a koriste ga i za salate. Kada je bio u Sarajevu, Novak je od ljudi koji proizvode organsko mikropovrće, začinsko bilje i jestivo cvijeće kupio sve što mu je potrebno da posadi neven za jelo - kaže izvor Informera.

 

- Mi se uvijek trudimo da u kući imamo nešto slatko za grickanje (ne šećer), pa smo i za Stefanov rođendan spremili zdrave, slatke kolače. To znači bez šećera, brašna, jaja, mlijeka, glutena i čokolade. Mi smo se samo služili drugim opcijama, koristeći zdrave sastojke poput voća, oraha, kakaa, rogača, kokosa... Zbog ovih sastojaka se najedete brzo i zadovoljite potrebu za šećerom. Veoma sam strastvena povodom toga da treba biti zdrav. Nahranite svoje tijelo i nemojte da unosite smeće u sebe - rekla je Jelena.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 30

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još