PROMAŠAJ DANA/ MIRO LAZOVIĆ

Patetični vapaj bočnog člana posade aviona koji se otkačio i ne zna se gdje će pasti

Front20.10.20, 13:38h

 Patetični vapaj bočnog člana posade aviona koji se otkačio i ne zna se gdje će pasti
Za SDP BiH bilo bi političko samoubistvo da nasjedne na patetične vapaje koji ovih dana dolaze iz DF-a, GS-a i Socijaldemorata BiH - za ujedinjenje. Naročito bi bilo pogrešno kada bi patetične vapaje Mire Lazovića, političara opće prakse koji je gotovo 30 godina na raznim sinekurama svake vlasti koju smo imali, shvatali ozbiljno

 

„Za budućnost ove dvije ideje, građanske BiH i socijaldemokratije, rezultati lokalnih izbora jesu važni, ali ishod opštih izbora 2022. godine biće presudan. Svijest o tome nije kod svih socijaldemokratskih stranaka na istom nivou odgovornosti. Od četiri socijaldemokratske partije koje djeluju u BiH, tri su opredjeljene za saradnju. Demokratska Fronta, Građanski savez i Socijaldemokrati pronašli su različite oblike zajedničkog nastupa na predstojećim lokalnim izborima čime su pokazali opredijeljenost da krenu u proces ujedinjenja, kako bi na izbore 2022 godine izašli kao jedan politički subjekt. Ukoliko ostvare već postignuti dogovor budućeg ujedinjenja, socijaldemokratska opcija će biti znatno ojačana. SDP ide drugim putem, Izabrao je politički heterogen blok kojem ideološki ne pripada. U tom bloku ključnu ulogu ima NiP, kao partija konzervativnog centra, i NS kao liberalna opcija. Socijaldemokratija SDP je gurnuta na margine“, ovo je samo dio objave Mire Lazovića u kojoj napada lidera SDP-a Nermina Nikšića zbog nedostatka želje za suradnjom sa DF-om, Građanskim savezom i Socijaldemokratima BiH.


Ovaj demagoški, hinjski politički napad na SDP mogao je samo doći od političara tipe  Mire Lazovića.  Njegova objava, zapravo, jeste poziv SDP-u da bude čamac za spasavanje političke posade, za koju je nedavno čak i Zlatko Lagumdžija izjavio kako je „otkačeni avion koji leti i ne zna se gdje će pasti“,


Lagumdžija je ovdje prvenstveno mislio na Željka  Komšića, čija je karijera u strahovitom i nezaustavljivom padu. To će ponajbolje pokazati naredni lokalni izbori na kojima DF nema šta da traži, osim ako ih ne spasi višak glasačkih listića iz CIK-a.


Građanski savez, avanturistički projekat dvojca bez kormilara Bajrović-Suljagić, odavno je propali politički pokušaj i teško da ga iko može izvaditi iz političke bule u koju je upao nakon prošlih općih izbora.


Slična stvar se događa i sa Socijaldemokratima Envera Bijedića, još jednom otpatku SDP-a na političkoj sceni. Ovu klijentelističku stranku ovih dana potresa niz ozbiljnih afera koruptivne prirode i i zato su na izlazanim vratima u vlasti Tuzlanskog kantona.


Sve zajedno, radi se grupaciji političkih luzera koja ide u pravcu nestanka sa političke scene BiH. 


Zajednička odlika svih njih jeste poltronski odnos prema SDA. Razlog je vrlo prozaičan – to su komadići vlasti koje im je ovih godina osguravala SDA i plaćala sve njihove političke kurvaluke. Kakvi bakrači, kakva probosanska politička platforma.


Zato bi za SDP BIH bilo političko samoubistvo da nasjedne na ove patetične vapaje koji dolaze iz političke opcije koja je proćerdala sve svoje šanse. I u trenutku kada dolazi vrijeme u kojem će se ovoj stranci isplatiti „dosljednost sa karakterom“.


Naročito bi bilo pogrešno kada bi patetične vapaje Mire Lazovića, političara opće prakse koji je gotovo 30 godina na razne načine dio sinekure SDA, shvatali ozbiljno.


Rečeno u Lagumdžijom stilu – vapaj dolazi od bočnog člana posade aviona koji se otkačio i ne zna se gdje će pasti.

 

(DEPO Portal/ak)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 121

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još