Na poddionici Počitelj-Zvirovići

U srijedu svečana ceremonija povodom probijanja tunela Počitelj: Evo kada će sve biti gotovo

Biznis Klub20.10.20, 12:45h

U srijedu svečana ceremonija povodom probijanja tunela Počitelj: Evo kada će sve biti gotovo
Ugovor za izgradnju potpisan je 20. juna 2019. godine s kineskom kompanijom China State Construction Engineering Corporation Limited, radove na probijanju tunela Počitelj izvodi bh. firma Euro-Asfalt d.o.o. kao podizvođač, a vrijednost ugovora za radove LOT 1 iznosi 56.522.840,50 eura bez PDV-a

 

Ceremonija probijanja tunela Počitelj dužine 1.163 metra, čime će završiti radovi na iskopu duž desne cijevi tunela, bit će upriličena u srijedu, 21. oktobra, s početkom u 12 sati.

 

Poddionica Počitelj-Zvirovići dio je dionice Počitelj-Bijača, duga je 11,07 kilometara i podijeljena je na dva LOT-a. LOT 1 obuhvaća trasu autoceste od početne stacionaže do mosta Počitelj i od mosta Počitelj do petlje Zvirovići, saopćeno je iz JP Autocesta FBiH.

 

Ugovor za izgradnju potpisan je 20. juna 2019. godine s kineskom kompanijom China State Construction Engineering Corporation Limited, radove na probijanju tunela Počitelj izvodi bh. firma Euro-Asfalt d.o.o. kao podizvođač, a vrijednost ugovora za radove LOT 1 iznosi 56.522.840,50 eura bez PDV-a.

 

Prema ugovoru rok za završetak radova na poddionici Počitelj-Zvirovići LOT 1 je planiran za septembar 2021. godine.

 

Na svečanosti u povodu probijanja tunela obratit će se direktor JP Autoceste FBiH Adnan Terzić, projekt menadžer ispred izvođača radova Cai Lei, ministar prometa i komunikacija FBiH Denis Lasić i premijer Vlade FBiH Fadil Novalić, a izjave za medije predviđene su nakon svečanog dijela ceremonije, stoji u saopćenju.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!