Eksplozija u Sarajevu uznemirila građane

Bačena bomba na kuću optuženog u predmetu 'Tower' Elvedina Mahmutovića: 'Napadač je pogodio prozor dječije sobe'

Hronika20.10.20, 09:09h

Bačena bomba na kuću optuženog u predmetu 'Tower' Elvedina Mahmutovića: 'Napadač je pogodio prozor dječije sobe'
Policija je pregledala snimke nadzornih kamera koje su sve snimile i uzela izjave očevidaca

 

Sinoć je u sarajevskoj ulici Slatina iznad naselja Šip bačena eksplozivna naprava na kuću Elvedina Mahmutovića, direktora firme Smart Invest i optuženog u predmetu "Tower" koji se vodi pred sudom u Sarajevu, potvrđeno je iz sarajevske policije.


Iz firme Smart Invest izdato je saopćenje u kojem, između ostalog, navode da je sinoć oko 22:10 sati bačena eksplozivna naprava na kuću Elvedina Mahmutovića te da se u tom trenutku u domu nalazila cijela njegova porodica. Naprava se odbila i pala u dvorište.

 

- Smart Invest d.o.o. obavještava javnost da su se sinoć (19.10.2020. godine) u 22:10h u Sarajevu dogodio pokušaj ubistva gdin-a Elvedina Mahmutovića i šest članova njegove porodice. Dva lica su se dovezla na motoru i bacila bombu na kuću direktora Smart Invest-a, gdin-a Elvedina Mahmutovića. Napadač je pogodio prozor dječije sobe na drugom spratu u trenutku kada je petoro djece radilo školsku zadaću u sobi, prilikom čega se pukim slučajem bomba odbila od poluotvorenog prozora i eksplodirala u dvorištu kuće.

 

Policija je pregledala snimke nadzornih kamera koje su sve snimile i uzela izjave očevidaca.

 

Smart Invest takođe obavještava javnost da je do ovog trenutka trpio neviđene pritiske zbog projekta ''Sarajevo Tower'', koji su uključivali opstrukcije u gradnji, prevaru partnera na projektu, podnošenje lažnih krivičnih prijava protiv direktora Smart Invest-a, te nelegalno i neopravdano pritvaranje direktora Smart Invest-a u dva navrata, ali sinoćnji događaj i bombaški napad na dječiju sobu je pokazatelj da naručioci i organizatori poslovnog kriminala ne prezaju da upotrijebe i najbrutalnija sredstva - saopšteno je iz Smart Investa.


Direktor Smart Invest-a gdin Elvedin Mahmutović je izjavio policiji da sumnja na dva lica kao potencijalne naručioce ovog djela. Više o tome, čitajte u postu Sarajevo Towera.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 21

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još