Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a

Kada DF postavlja pitanja o principima, to je kao da miš propitkuje mačku o širenju kuge

Front19.10.20, 19:06h

Kada DF postavlja pitanja o principima, to je kao da miš propitkuje mačku o širenju kuge
Za svoje “statiranje u kukuruzu” DF dobije poneku mrvicu vlasti u nekoj upravi javnog preduzeća, agenciji koje onda uredno prepuste na upravljanje onima koji iz sjene upravljaju tom strankom, kazao je Nikšić

 


Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a, u intervjuu za „Dnevni avaz“ govorio je, između ostalog, o izbornim prevarama, zahtjevu za smjenom Vlade Kantona Sarajeva, političkim dešavanjima u Republici Srpskoj, ali i o odnosima stranaka unutar „četvorke“ i optužbama da Elmedin Konaković vodi glavnu riječ, a koje dolaze mahom od Željka Komšića i DF-a.

 

-Ne obazirem se na optužbe DF-a jer odmah nakon tih optužbi dolaze ponude iz krugova DF-a kojima se nude za partnere u novoj kantonalnoj vladi. Kada vam DF postavlja pitanja o principima, to vam je kao da miš propitkuje mačku o širenju kuge.

 

. Ja znam da im nije lako. Svjesni su oni kako, da smo to htjeli, mi mogli biti na njihovom mjestu. Mi smo odbili, a oni su pristali biti blijedi priljepak, jer kako drugačije nazvati one koji ne mogu ni prisustvovati sastanku na kojem Bakir Izetbegović i Dragan Čović dogovaraju politiku dalje podjele BiH.

 

Pristali su da u njihovo ime Bakir Izetbegović vodi politiku, pregovara sa Čovićem i Plenkovićem, dogovara s Dodikom jer je to vizija društvenog poretka Bosne i Hercegovine u kojem navodno vladaju Čović, Dodik i Izetbegović, kao neprikosnovene poglavice. Za svoje “statiranje u kukuruzu” DF dobije poneku mrvicu vlasti u nekoj upravi javnog preduzeća, agenciji koje onda uredno prepuste na upravljanje onima koji iz sjene upravljaju tom strankom – kazao je, između ostalog, Nikšić.

 

Integralni intervju čitajte u sutrašnjem printanom izdanju „Dnevnog avaza“.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 54

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još