video/ ovo bi vam se moglo svidjeti

Google uveo opciju koju priželjkujemo cijeli život? Ne možete se sjetiti, ali može on

Tehno17.10.20, 16:17h

Google uveo opciju koju priželjkujemo cijeli život? Ne možete se sjetiti, ali može on
Pogledajte video i uvjerite se kako ovo funkcioniše

 

Koliko puta ste u životu čuli neku pjesmu koja vam se svidjela, a niste mogli pronaći način da saznate koja je numera u pitanju? Koliko puta ste prijatelju, prijateljici, rodbini ili poznancima 'mumljali ili zviždali' melodiju pjesme - oslanjajući se na njihovo znanje kako bi došli do traženog?

 

Izgleda da je Google 'čuo sva naša mumljanja i zviždanja' i odlučio da uvede opciju koju priželjkujemo cijeli život. Iako sada ima jako mnogo aplikacija poput Shazama koje lako otkrivaju pjesme - nova Googleova opcija dodatno će nam 'olakšati prokletstvo potrage za pjesmom koju ne znamo'.

 

Kako navode portali Variety i Complex - sada ćete moći otvoriti Google aplikaciju, Google Search na mobitelu i drugim uređajima, upaliti mikrofon opciju i reći "What's this song?".

 

Nakon toga - pritisnite Search, gdje možete odmumljati melodiju ili dijelove teksta - a Google će odraditi ostalo.

 

"Kada mumljate ili pjevušite melodiju naši 'roboti' transformišu zvuk u sekvence koje predstavljaju melodiju", pojasnio je Krishna Kumar, senior product menadžer Googlea.

 

Iako postoji razumna sumnja da će vam ova opcija ponuditi tražene odgovore - ovaj alat daje korisnicima opciju da se ponovo povežu sa pjesmom za koju su nekada mislili da je iščezla, nestala...

 

Pogledajte video i uvjerite se kako ovo funkcioniše.

 

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!