autori nejra latić-hulusić, anes osmić i vuk vuković

Počelo snimanje prve web serije za mlade u BiH 'Podrugljivci'

Mediji17.10.20, 15:49h

Počelo snimanje prve web serije za mlade u BiH 'Podrugljivci'
Autorski tim serije čine redateljica Nejra Latić-Hulusić, scenarista Anes Osmić i producent Vuk Vuković, a u glavni ulogama su mladi ljudi, srednjoškolci i studenti

 

Snimanje serije "Podrugljivci", prve web serije za mlade u Bosni i Hercegovini, počelo je danas na Boračkom jezeru u Konjicu, a trajat će do 24. oktobra. 

 

Serija, čiji je koproducent Omladinska novinska asocijacija (ONA), govori o načinu na koji se mladi ljudi suočavaju s prošlošću u liku vlastitih očeva, te prati njihovo promišljanje, razgovor i djelovanje koje ih u konačnici dovodi do mirnog rješenja problema.

 

Autorski tim serije čine redateljica Nejra Latić-Hulusić, scenarista Anes Osmić i producent Vuk Vuković, a u glavni ulogama su mladi ljudi, srednjoškolci i studenti.

 

U seriji se, u sporednim ulogama, pojavljuju i već poznata glumačka imena u Bosni i Hercegovini, među ostalima Alma Tanović, Lana Zablocka, Minka Muftić, Maja Salkić i drugi. Svi oni su željeli podržati ovaj omladinski projekt.

 

"Omladinska novinska asocijacija u BiH prvi put podržava jedan takav projekt i učestvuje u koprodukciji, što smatramo sjajnom prilikom za rast i razvoj Asocijacije, te pružanje prilike mladim ljudima, unutar ONAuBiH-a, da se okušaju u novim aktivnostima i upoznaju sa svim procesima koji prethode premijeri filma ili serije", saopćili su iz te asocijacije te dodali kako će, prema planovima, serija premijerno biti prikazana u januaru naredne godine.

 

Projekat se realizuje zahvaljujući podršci Laboratorije mira, organizovane od strane Fondacije Mozaik i Populacijskog fonda Ujedinjenih nacija, uz novčanu podršku Britanske ambasade u Bosni i Hercegovini, te zahvaljujući finansijskoj podršci Fondacije Schuler Helfen Leben (SHL), stoji u saopćenju.      

 

(Fena/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!