Skaka ugostio Alinura Aktaşa

Gradonačelnik Burse u posjeti Sarajevu: Saradnja dva grada pobratima već 41 godinu, uvezati poslovne ljude

Front17.10.20, 14:07h

Gradonačelnik Burse u posjeti Sarajevu: Saradnja dva grada pobratima već 41 godinu, uvezati poslovne ljude
Skaka je istakao da je ovo samo nastavak dobre saradnje između gradova Sarajeva i Burse, država BiH i Turske, te naroda dviju država

 

Gradovi Sarajevo i Bursa već su 41 godinu bratski gradovi i postoji veliki potencijal za nastavak daljnje saradnje - izjavili su danas u Sarajevu gradonačelnici Sarajeva i  Burse, Abdulah Skaka i Alinur Aktaş.

 

Delegacija turskog Grada Burse koju je predvodio gradonačelnik Alinur Aktaş, posjetila je Gradsku upravu Grada Sarajeva.

 

Skaka je istakao da je ovo samo nastavak dobre saradnje između gradova Sarajeva i Burse, država BiH i Turske, te naroda dviju država.  

 

 - Grad Bursa spada u jedan od najstarijih pobratimskih gradova Sarajeva i jedan je od najvećih donatora kada je riječ o obnovi starih građevina u Sarajevu, a njihovo najveće ulaganje bilo je u Starom Gradu, posebno na Baščaršiji. Grad Sarajevo je izgradio Sebilj u Bursi i imali smo niz aktivnosti kada je riječ o razmjeni kulturnih programa i projekata – naveo je Skaka u izjavi novinarima.

 

Naglasio je da Grad Sarajevo nastavlja međunarodne aktivnosti i jačanje veza sa pobratimskim gradovima s fokusom na gradove u Turskoj, a među njima je jedan od najvažnijih i najstarijih bratskih, prijateljskih  gradova, Bursa.  

 

Gradonačelnik Burse Alinur Aktaş je podsjetio da je u februaru potpisan protokol za buduću saradnju, ali da je pandemija usporila realizaciju planova. Grad Bursa ima više od tri miliona stanovnika, značajne industrijske potencijale i izvozne rezultate. Posebno su razvijeni i prioriteti automobilska, tekstilna i drvna industrija.

 

- Naša je želja da što više uvežemo industrijalce i poslovne ljude i formiramo poslovnu infrastrukturu za daljnju saradnju -  naveo je  Aktaş.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još