Tegnell smatra da porast broja slučajeva treba shvatiti ozbiljno

Glavni švedski epidemiolog: U Švedskoj nema drugog vala koronavirusa

Hronika17.10.20, 13:15h

Glavni švedski epidemiolog: U Švedskoj nema drugog vala koronavirusa
Glavni švedski epidemiolog Anders Tegnell kaže kako zemlje poput Nizozemske, Španije i Francuske trenutno ulaze u drugi val, ali i da to nije slučaj sa Švedskom

 

Švedska je ponovno počela prijavljivati veće brojeve slučajeva koronavirusa. U četvrtak su tako imali 1075 slučajeva, dok su jučer prijavili 596 slučajeva.

 

Švedska, koja je imala drugačiji pristup od ostalih zemalja te je ostavila otvoreno većinu škola, restorana i kompanija tokom pandemije, bilježi lagani rast oboljelih od početka septembra, javlja Reuters.
 

No, glavni švedski epidemiolog Anders Tegnell kaže kako zemlje poput Nizozemske, Španije i Francuske trenutno ulaze u drugi val, ali i da to nije slučaj sa Švedskom.

 

"To bi značilo da se virus znatno širi velikim dijelovima društva, a mi to u Švedskoj nemamo", rekao je novinarima, ali i dodao kako porast slučajeva treba shvatiti jako ozbiljno.

 

(Index.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!