Željko Komšić nakon sjednice Predsjedništva BiH

Prijateljima s Kosova smo pokazali da nismo svi isti... Ako želimo izbjeći takse, bitno je pokazati volju za priznanjem

Front16.10.20, 09:45h

Prijateljima s Kosova smo pokazali da nismo svi isti... Ako želimo izbjeći takse, bitno je pokazati volju za priznanjem
Kako kaže, "zbog naše ranije indiferentnosti prema priznanju Kosova, Kosovo nam je uvodilo takse, ponašalo se prema nama kao prema Srbiji, čak su ti odnosi bili još lošiji jer Kosovo i Srbija sarađuju"

 

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, komentarišući pitanje priznanja države Kosovo, što je bila jedna od glavnih tema na jučerašnjoj sjednici Predsjedništva BiH, podsjetio je da i u ranijim sazivima Predsjedništva također nije bilo konsenzusa oko priznanja Kosovo.

 

- Sad smo to pitanje aktuelizirali i ne mislim da je to loš potez. Naši prijatelji sa Kosova osjećali su da se svi u BiH odnosimo prema tome indiferentno. Sad smo, barem mi koji smo za državu BiH pokazali da nije tako i da nismo svi isti. Poslali poruku ljudima na Kosovu da smo zainteresovani za priznanje - rekao je Komšić za Fenu.

 

Kako kaže, "zbog naše ranije indiferentnosti prema priznanju Kosova, Kosovo nam je uvodilo takse, ponašalo se prema nama kao prema Srbiji, čak su ti odnosi bili još lošiji jer Kosovo i Srbija sarađuju".

 

- "Sad znaju da u većini ljudi i politika u BiH imaju prijatelje, unatoč stavu Dodika. Prije nekih dvadesetak dana, pozvao me ambasador Kosova u Hrvatskoj i zahvalio se na zalaganju za priznanje Kosova, potpuno upoznat sa činjenicom da se Dodik tome protivi i da će konačno priznanje Kosova od strane BiH u ovom trenutku teško biti postignuto - zaključio je Komšić.

 

(FENA/md)

 

 Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još