GLAS GRAĐANINA/ DALJE RUKE OD BIH!

Pasji vilajet: Gospodo iz Hrvatske i Srbije, niste vi nikakvi garanti Dejtonskog sporazuma, evo šta ste potpisali...

Front13.10.20, 13:34h

Pasji vilajet: Gospodo iz Hrvatske i Srbije, niste vi nikakvi garanti Dejtonskog sporazuma, evo šta ste potpisali...
Dakle, Milanoviću, Plenkoviću, Vučiću, dalje ruke od Bosne i Hercegovine, a vaše marionete Bobana i Karadžića, pardon, Miću i Čovića, naučite da im je država BiH matična država, a Sarajevo glavni grad te države!

 

 

Piše: Reuf FEKOVIĆ (autor je po zanimanju pravnik)

 

Prošlo je, eto, trideset godina od pogroma i stradanja svih naroda na teritoriji bivše Jugoslavije, a duhovi prošlosti se povampirili pa se opredmetili u živućima. Mnogo se perfidnih stvari izdešavalo na ovim prostorima, u ambijentu u kome i ja živim - i uzimam za pravni i moralni osnov da te postupke komentiram i kvalificiram.


I danas su zvaničnici države Hrvatske i Srbije (nakon Dejtona) nastavili istu politiku sprem države Bosne i Hercegovine, kao i devedesetih Tuđman-Milošević, Karadžić-Boban, i to sve pozivajući se na Dejtonski sporazum.  


Da ovu floskulu, izrečenu sa njihove strane (pozivanja na Dejton), razjasnim i potcrtam: Hrvatska i Srbija nisu nikakvi garanti Dejtonskog sporazuma već su samo potpisnice tog sporazuma sa Republikom Bosnom i Hercegovinom (Opći okvirni sporazum za mir), kao agresori koji su se obavezali da se više neće miješati u unutarnje odnose BiH, a ni po koju cijenu napadati njenu suverenost i integritet.


Dakle, gospodo, vaš potpis se na to odnosi i bukvalno narodski rečeno  - dalje ruke od Bosne i Hercegovine!!!


Zbog tog nesretnog dogovora Tuđman-Milošević teško su stradali svi narodi. Po prvi put u teoriji pravne nauke, ja ću kvalificirati taj sporazum kao genocidni sporazum. Taj dvojac je učinio genocid nad sopstvenim narodom pod paskom „humanog preseljenja“.


Shodno pravnoj definiciji o genocidu - iz konvencije o sprečavanju i kažnjavanju genocida 1948. – genocid je namjera da se potpuno ili djelimično uništi i raseli nacionalna, etnička, rasna ili religiozna grupa kao takva sa određenog prostora.


Shodno tome postavljam pitanje - gdje je srpski narod iz Krajine i gdje je hrvatski narod iz Vojvodine i Posavine?

 
E to je vaša politika, koja ne vodi baš nikakvom prosperitetu i koja je kao takva zvanično presuđena i osuđena kao genocid i zločinančki poduhvat. Nemojte biti produžetak te politike, jer ste tim činjenjem saučesnici već zvanično presuđene politike.
 

A to koliko je i vašem narodu, za koji se vi „toliko zalažete“, dobro i prosperitetno pod vašom kontrolom, vidljivo je i sada i u Hravaskoj i u Srbiji. To neću komentirati, to je lako vidljivo.


Dakle, Milanoviću, Plenkoviću, Vučiću, dalje ruke od Bosne  i Hercegovine, a vaše marionete Bobana i Karadžića, pardon, Miću i Čovića, naučite da im je država BiH matična država, a Sarajevo glavni grad te države!
 

Ne želim braniti nijednu stranu ovdje, već zastupam istnu kao opće dobro. Nažalost, na cjelokupnom prostoru bivše Jugoslavije mafije su dobile svoje države. Zato se dešavaju i Krušici, Jovanjice, Sanaderi, Todorići, respiratori, maske, poljske bolnice i....


To, narode, prepoznajte kad koristite svoje osnovno pravo, pravo na izbor. Dobro pazite koga birate. Jer ono što je nastalo raspadom bivše Jugoslavije jeste - PASJI VILAJET!

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 31

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još