Semir Efendić odgovorio Konakovićevom NiP-u

'Dobio sam više glasova nego čitava ta stranka... I to onda kada su govorili - da rahmetli Alija ustane, ne može spasiti SDA'

Front12.10.20, 16:22h

'Dobio sam više glasova nego čitava ta stranka... I to onda kada su govorili - da rahmetli Alija ustane, ne može spasiti SDA'
Nije lijepo lažno se predstavljati u ime naroda, daleko su oni od toga, poručio je Efendić

 

Povodom reakcije načelnika Novog Grada Semira Efendića i podrške koju je iskazao Aljoši Čampari, iz stranke Narod i pravda Novi Grad navode kako se radi o "kalkulantskom i licemjernom potezu", jer Efendić kritikuje SDA iako je istovremeno i kandidat te stranke.

 

- Jasno je da je sami vrh SDA odgovoran za različite mahinacije i da je cijela stranačka struktura upregnuta u odbranu tih nečasnih radnji. Taj moralni pad rezultirat će padom SDA i to je jasno mnogima, među kojima je i Efendić, koji se sada pokušava djelimično distancirati od SDA kako bi sačuvao biračko tijelo. Radi se o kalkulantskim potezima koje građani jasno prepoznaju kao takve - navodi se, između ostalog, u reakciji Naroda i pravde.

 

Iz ove stranke ističu kako je Efendić prihvatanjem kandidature ispred SDA, koja je prošla sve stranačke instance, među kojima je i Kantonalni odbor SDA Sarajevo, čiji legalitet Efendić, navodno, osporava, doveo sebe u paradoksalnu situaciju iz koje se naknadnom pameću pokušava izbaviti.

 

Efendić im je ubrzo odgovorio na svom Facebook profilu:

 

- Što se tiče Naroda i pravde, podsjećam ih da sam sam dobio više glasova nego čitava ta stranka, i onda kada su govorili da rahmetli Alija ustane ne može spasiti SDA. Kada god bude trebalo to ćemo ponoviti da utvrde lekciju. Njima se potrefio jedan ekspert među ministrima koje su predložili u Vladu i odmah krenuli da smijene poštenu ženu - Zinetu Bogunić.

 

Lijepo je gospođa objasnila šta su tražili od nje i nekome bi da drže slovo o pravdi i poštenju. Oni i njihova želja za vlašću po svaku cijenu i s kim god, su najveći krivci što je ovaj mandat u Kantonu Sarajevo upropašten. I neka promijene ime, nije lijepo lažno se predstavljati u ime naroda, daleko su oni od toga - napisao je Semir Efendić.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 44

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još