POVODOM PETICIJE 'KULT ZABORAVA'

Otvoreno pismo Valentinu Inzku: Nekad je titula 'Visoki predstavnik' imala svoju vrijednost u BiH!

Front12.10.20, 12:11h

Otvoreno pismo Valentinu Inzku: Nekad je titula 'Visoki predstavnik' imala svoju vrijednost u BiH!
"Ta osoba/institucija je imala autoritet, snagu, vrijednost, sve ono što je pokazivalo običnom bosanskohercegovačkom čovjeku, da ima neko, ko u ime međunarodne zajednice želi da našu lijepu Bosnu i Hercegovinu pomogne na putu napretka i prosperiteta"

 

 

 

 

BHDINFODESK iz Birminghama uputio je Otvoreno pismo građanske inicijative “KLUBA 100 – PLUS” Visokom predstavnika međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini Valentinu Inzku, uz poruku: Nekad je titula Visoki predstavnik međunarodne zajednice imala svoju vrijednost u Bosni i Hercegovini!

 

Pismo u cjelosti prenosimo u nastavku:

 

Uvaženi gospodine Inzko,


nije tako davno bilo kad se odredilo da u našoj Bosni i Hercegovini mora postojati osoba/institucija, koja će održavati red i vladavinu prava.


Ta osoba/institucija je imala autoritet, snagu, vrijednost, sve ono što je pokazivalo običnom bosanskohercegovačkom čovjeku, da ima neko, ko u ime međunarodne zajednice želi da našu lijepu Bosnu i Hercegovinu pomogne na putu napretka i prosperiteta.


Nažalost, nekad i negdje se ta osoba/institucija izgubila, a da možda ni sama nije svjesna da je postala bez autoriteta, slaba, nevažna i da se dovela u situaciju da je oni neradnici vrijeđaju, ismijavaju, ponižavaju, pljuju...
 

Nije se to smjelo dozvoliti, jer to je poniženje za sve one ljude u svijetu koji su na strani prava i pravde, jer institucija Visoki predstavnik međunarodne zajednice predstavlja sve njih.


Većina članova naše inicijative su sada građani neke od evropskih i svjetskih država koje su usvojile zakone protiv negiranja genocida i holokausta.


Mi živimo u takvim državama, a naši prijatelji u ovim državama ne mogu da shvate, kada im objasnimo, da u našoj Bosni i Hercegovini takav zakon ne postoji, te da njihov predstavnik ima mogućnost da ga donese, ali da to još uvijek nije uradio.


Uvaženi Visoki predstavniče, običnog evropskog, američkog, kanadskog, australskog, svjetskog čovjeka je stid tog Vašeg postupka.


Gospodine Inzko,


danas je 12. oktobar 2020. godine, tačno 4 mjeseca od kada Vam je uručena “Peticija 8372”, od građanske inicijative “KLUB 100 – PLUS”, kojom se od Vas kao glavnog predstavnika Međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini traži da primijenite Bonske ovlasti i da, po hitnom postupku, a najkasnije do 11. jula 2020. godine nametnete Zakon o zabrani negiranja genocida u Bosni i Hercegovini.


Uvaženi Visoki predstavniče Inzko,


pokažite da nismo u pravu kada kažemo da ste vi i međunarodna zajednica izgubili autoritet u BiH, primijenite Bonske ovlasti i nametnite Zakon o zabrani negiranja genocida u Bosni i Hercegovini.


S poštovanjem,

„KLUB 100-PLUS“

 

Da ova peticija ne bi doživjela "KULT ZABORAVA", građanska inicijativa “KLUB 100 – PLUS” će sve dok ne nametnete ovaj zakon, svakog 12. u mjesecu podsjećati Vas i Vaše nadređene iz međunarodne zajednice, na sva Vaša i njihova mnogobrojna neispunjena obećanja.
Građansku inicijativu “KLUB 100 – PLUS” za sada čini 131 građanin i prijatelji Bosne i Hercegovine iz 27 zemalja
- dodaje se na kraju otvorenog pisma BHDINFODESK-a iz Birminghama upućenog Valentinu Inzku.

 

peticija-8372-2

 

(DEPO PORTAL7BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 24

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još