Osvrnuo se na dešavanja proteklih dana

Mehmedović: SDA ne bi trebala ulaziti u takve izazove bez da zna krajnji ishod

Front11.10.20, 13:25h

Mehmedović: SDA ne bi trebala ulaziti u takve izazove bez da zna krajnji ishod
Mehmedović je dodao da ne treba dodatno destabilizovati ni Vladu FBiH, a kako kaže, ni smanjivati politički uticaj SDA

 

Šemsudin Mehmedović, poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine i funkcioner Stranke demokratske akcije, komentarisao je za N1 posljednja dešavanja u SDA i isključenje Aljoše Čampare iz stranke.

 

Mehmedović pojašnjava da je postupak smjene kompleksan ministra u Vladi Federacije BiH gdje Čampara obnaša funkciju ministra unutrašnjih poslova, podsjeća da je trebaju potpisati i predsjednik i potpredsjednici FBiH.

 

"Mislim da SDA ne bi trebala ulaziti u takve izazove, bez da zna krajnji ishod. Hoće li imati blagonaklonost predsjednika FBiH i jednog potpredsjednika, nisam baš siguran", rekao je ovaj visoki funkcioner SDA.

 

"Vlada FBiH će funkcionisati i bez ministara SDA. Mislim da SDA nosi ogroman teret odgovornosti za funkcionisanje, odnosno nefunkcionisanje FBiH, a sa druge strane njen politički uticaj u Vladi FBiH je zanemariv", rekao je Mehmedović.

 

Mehmedović je podsjetio da je SDA već ostala bez dva ministra u Vladi FBiH.

 

"Mislim da u Vladi FBiH, koalicija HDZ-SBB nosi ključni dio odgovornosti", rekao je ovaj funkcioner SDA.

 

Mehmedović je dodao da ne treba dodatno destabilizovati ni Vladu FBiH, a kako kaže, ni smanjivati politički uticaj SDA. Komentarišući isključenje Aljoše Čampare iz SDA, kaže, najlakše je isključiti one koji drugačije misle, s druge strane dodaje, Čampara je potpisom za smjenu Vlade KS dao formalni razlog za njegovo isključenje.

 

"Ovo je još jedna destabilizacija političkih prilika u BiH, a pogotovo unutar najsnažnije političke partije u BiH, smatram da će to imati nesagledive poslijedice po stabilnost BiH, i njen evroatlanski put", rekao je Mehmedović.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 16

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još