U Memorijalnom centru

Bh. premijera filma 'Quo vadis, Aida' u Srebrenici pozdravljena aplauzima

Kultura10.10.20, 18:11h

Bh. premijera filma 'Quo vadis, Aida' u Srebrenici pozdravljena aplauzima
Na obje projekcije su organizatori vodili računa o Covid-19 mjerama zaštite od pandemije, postavka projekcije je uvažavala socijalnu distancu, a trenutna situacija nije spriječila brojne goste da se odazovu na poziv

 

Bosanskohercegovačka premijera filma "Quo vadis, Aida" Jasmile Žbanić, koja je uključivala projekciju za mlade te projekciju za porodice žrtava, prijatelje filma i državne i međunarodne zvaničnike, prikazana je danas u Memorijalnom centru Srebrenica.

 

Publika je pozdravila film čije prikazivanje su pratile i diskusije sa svjedokinjama događaja iz UN baze iz 1995. godine, ali i sa rediteljicom, glumcima te prisutnim gostima.

 

- Izuzetno cijenimo doprinos ovog igranog filma širenju istine o genocidu u Srebrenici. Ovakvim koracima otvaramo rad naše institucije prema svijetu i vjerujem da ćemo s godinama samo napredovati. Važno je zbog mladih ljudi, zbog generacija koje dolaze, da ljudi ovdje dolaze, da se ovdje vraćaju i da ih tematika genocida u Srebrenici zanima - kazao je direktor Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić.

 

Na obje projekcije su organizatori vodili računa o Covid-19 mjerama zaštite od pandemije, postavka projekcije je uvažavala socijalnu distancu, a trenutna situacija nije spriječila brojne goste da se odazovu na poziv, saopćeno je iz Memorijalnog centra Srebrenica.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!