foto/ još jedna velika investicija uspješne kompanije

Bingo otvorio hladnjaču kapaciteta 12.000 tona i supermarket od 2.500 m2 i 60 uposlenih

Biznis Klub09.10.20, 20:53h

Otvorenje je proteklo u skladu sa svim higijensko-epidemiološkim mjerama, a kompanija je osigurala popuste i veliki broj vrijednih poklona za kupce

 

Kompanija Bingo sarađuje sa više od 40 kooperanata  sa područja Kozarske Dubice i tokom 2020. godine otkupili su više od 3.500 tona svježeg voća i povrća. Saradnja sa dubičkim poljoprivrednicima je započela u 2019. godini kada su za otkup otvorili hladnjaču kapaciteta 12.000 tona.


„Ovom investicijom smo osigurali siguran otkup kultura koje se tu uzgajaju, ali i ekonomsku stabilnost zbog sigurne isplate kooperantima, te plasman domaćeg, svježeg voća i povrća diljem Bosne i Hercegovine. Voće i povrće proizvedeno u dubičkoj regiji od sada možete pronaći i u Hipermarketu Kozarska Dubica. Od početka 2020. godine otkupili smo više od 3.500 t voća i povrća, investirali smo u 3.000 paletnih boksova za voće, a plan je nabaviti još toliko. Osim 34 komore, u sklopu hladnjače u Dubici imamo i šest komora za dozrijevanje banana, te sortirnicu za kalibriranje i čišćenje voća i povrća. Hipermarket je drugi dio investicije, sa površinom od 2.500 m2 i 60 uposlenih.“ Kazala je Tatjana Paunoski, rukovodilac službe marketinga Binga.


Bingo za svojih 215 trgovina potražuje velike količine voća i povrća, zato se sve više fokusiraju na podršku i investicije u poljoprivredu, otkup i plasman domaćih proizvoda. Ova kompanija je direktno istupila ka desetinama različitih proizvođača iskazujući potrebu da do kraja godine, osim dogovorenih sorti jabuka i krušaka, otkupi više od 1.500 tona kupusa, krompira, dinje, tikvice, luka i drugih kultura.


„Kompanija Bingo koja ima skoro 9.000 uposlenih, odlučila se za jedan ovakav projekat u Kozarskoj Dubici. Osim novog hipermarketa proširili su kapacitet hladnjače za otkup voća i povrća od lokalnih poljoprivrednika, a to je benefit za Kozarsku Dubicu, kao i 60 novih radnika“, rekao je Radenko Reljić, načelnik opštine Kozarska Dubica i dodao da su i ubuduće vrata ove opštine otvorena za Bingo kao investitora.


Goran Bursać, savjetnik iz Ministarstva poljoprivrede istakao je značaj ovakvih investicija za poljoprivrednike: „Raduje nas da kompanija Bingo sarađuje sa preko četrdeset kooperanata i da se taj broj iz dana u dan povećava. 

 

Ministarstvo poljoprivrede podržava rad ovakvih objekata, jer ovo je nešto što podiže kompletnu poljoprivredu. Ovo je značajno za cijeli potkozarski kraj, ne samo za Dubicu i daje perspektivu stabilnoj proizvodnji i otkupu, te mogućnost da se sve proizvedeno plasira na tržište.“


Osiguravajući skladištenje i plasman voća sa područja Kozarske Dubice, Bingo je postao pouzdan partner vlasnicima lokalnih gazdinstava, a otvorenjem modernog hipermarketa sa restoranom i pratećim sadržajima, osigurao 60 novih radnih mjesta.


Otvorenje je proteklo u skladu sa svim higijensko-epidemiološkim mjerama, a kompanija je osigurala popuste i veliki broj vrijednih poklona za kupce.


Radno vrijeme hipermarketa je od 7 do 21 sat, a nedjeljom od 7 do 20 sati.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 54

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još