FOTO/ Komesar za proširenje EU u posjeti BiH

Varhelyi: Zapadni Balkan je za nas prioritet; Tegeltija: Siguran sam da će BiH nastaviti napredak

Front09.10.20, 14:11h

Varhelyi: Zapadni Balkan je za nas prioritet; Tegeltija: Siguran sam da će BiH nastaviti napredak
Potrebno je iskreno raditi na oporavku privreda i zato predstavljamo novi investicijski plan za zapadni Balkan od devet milijardi eura kroz grantove i 20 milijardi eura kroz garancije, istakao je Varhelyi

 

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija izjavio je danas u Sarajevu nakon sastanka s komesarom za proširenje EU Oliverom Varhelyijem da je zapadni Balkan ponovo na dnevnom redu Unije.

 

zoran-tegeltija-oliver-varhelyi-2

 

- Siguran sam da će BiH nastaviti napredak u evropskim integracijama i da će do ljeta 2021. dobiti kandidatski status - rekao je Tegeltija.

 

Komesar za proširenje EU naveo je da je zapadni Balkan za njih prioritet i da rade na tome da bude potpuno integriran u EU.

 

- Potrebno je iskreno raditi na oporavku privreda i zato predstavljamo novi investicijski plan za zapadni Balkan od devet milijardi eura kroz grantove i 20 milijardi eura kroz garancije - istakao je Varhelyi.

 

zoran-tegeltija-oliver-varhelyi

 

Sastanku su prisustvovali i entitetski premijeri i gradonačelnik Brčko distrikta.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!