Direktor SARTR-a Aleš Kurt oštro o moratoriju

Neka se onda zna - napraviš premijeru i dobiješ godine zatvora! Hapsite! Mi ćemo raditi, dok oni ne stave katanac...

Kultura06.10.20, 14:09h

Neka se onda zna - napraviš premijeru i dobiješ godine zatvora! Hapsite! Mi ćemo raditi, dok oni ne stave katanac...
Ja bih najviše volio da dođe neko iz tog parlamenta, Skupštine i nek zabrani, nek dovede policiju, neka zabrane i kažu ne smijete raditi predstavu, neka stave pečat, katanac. Dok oni to ne stave mi ćemo raditi, poručio je Kurt

 

Na pres-konferenciji direktora pet javnih ustanova iz kulture i to Narodnog pozorišta Sarajevo, Sarajevskog ratnog teatra, Pozorišta mladih, Internacionalnog teatarskog festivala MESS i Kamernog teatra 55, a koja je organizovana zbog novonastale situacije izazvane odlukama Skupštine Kantona Sarajevo o neformiranju upravnih odbora, te o moratoriju na ugovore na određeno, oglasio se i reditelj i scenarista Aleš Kurt i direktor Sarajevskog ratnog teatra.

 

- Ne znam da li je ovo greška ili poruka ako je poruka, onda se trebamo pitati šta je slijedeće. Hoće li nam izgraditi kružni tok na Sebilju, upitao je reditelj.

 

Kurt je u toku svog obraćanja rekao i kako će on i dalje raditi, pa ako treba otići će i u zatvor zbog toga.

 

- Ja bih najviše volio da dođe neko iz tog parlamenta, Skupštine i nek zabrani, nek dovede policiju, neka zabrane i kažu ne smijete raditi predstavu, neka stave pečat, katanac. Dok oni to ne stave mi ćemo raditi. Ja sam umjetnik, ja se ne bavim dizanjem ruku i spuštanjem ruku. To nije moj posao. Moj je posao da režiram. To se ne može zaustaviti. Ako stave pečat, uhapse ... u redu. Ali neka se onda zna, napraviš premijeru i dobiješ godine zatvora, rekao je Kurt, a njegovu izjavu prisutni su pozdravili aplauzom.

 

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!