ŠTA SE DEŠAVA(LO) NA SJEDNICI VLADE KS

Konaković tvrdi: 'Nikad nisam vidio takvo šibicarenje na političkoj sceni, a ministar Krivić hladno, bez grča na licu, kaže...'

Front05.10.20, 11:40h

Konaković tvrdi: 'Nikad nisam vidio takvo šibicarenje na političkoj sceni, a ministar Krivić hladno, bez grča na licu, kaže...'
Šta se dešavalo, ko je koga izigrao, zašto je ministar Krivić na meti kritika...? Svoj pogled na današnja dešavanja na sjednici Vlade KS daje lider Naroda i Pravde Elmedin Konaković, kroz komentar na svom Facebook profilu, u kome tvrdi da je na sceni "klasično šibicarenje"

 

Burna sjednica Vlade KS, iako se održavala online... A prašina se najviše digla zbog izmjena Zakona o visokom obrazovanju i predloženih amandmana o kojima se trebala voditi rasprava - ali do nje nije došlo.

 

Šta se dešavalo, ko je koga izigrao, zašto je ministar Krivić na meti kritika...? Svoj pogled na današnja dešavanja na sjednici Vlade KS daje lider Naroda i Pravde Elmedin Konaković, kroz komentar na svom Facebook profilu, u kome tvrdi da je na sceni "klasično šibicarenje".
 

- Nikad nisam vidio šibicarenje na političkoj sceni kakvo su nam danas priredili iz Vlade KS.


Izmjene i dopune Zakona o visokom obrazovanju bile su dogovorene na kolegiju, politički dogovorene.

 
Tekst napisala ekipa zastupnika u konsultacijama sa studentima, Senatom, dekanima.

 
Vlada se obavezala da će takav tekst dostaviti na hitnu sjednicu, predlagači pristali jer nisu mogli ni zamisliti da neko može ovako, javno, pred očima javnosti, izvarati dogovor.


Sekretarka Skupštine po pvi put od kada radi ne provede proceduru evidentiranja, na grupi pošalje dnevni red, a u dnevnom redu Zakon koji je drugačiji od dogovorenog.


Postupak nije hitni, Vlada odlučila da je skraćeni i ministar Krivić hladno, bez grča na licu, kaže da je to urađeno kako zastupnici ne bi imali pravo na amandmane.


Zastupnici čiji je posao da ulažu amandmane.
Zastupnici koji su predložili ovaj Zakon.


Šibicarenje - zaključuje Konaković u svom FB komentaru.

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 49

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još