Foto/ Preživjela pakao

Tuzlanka moli za pomoć, traži spas od nasilnika: Tukao me je svake sedmice, lomio zube i rebra...

Hronika03.10.20, 16:06h

Tuzlanka moli za pomoć, traži spas od nasilnika: Tukao me je svake sedmice, lomio zube i rebra...
Sve je prijavljeno policiji, ali niko ništa ne poduzima. On se još nalazi na slobodi

 

Redakciji Avaza obratila se Tuzlanka Elvisa Špiorić, koja je, zatočena u vezi sa zlostavljačem, odlučila o svemu javno progovoriti, jer želi prekinuti sve kontakte s nevjenčanim suprugom A. O. R., koji joj ne prestaje prijetiti. 

 

- Prvi napad se desio u decembru prošle godine i on je za to dobio dvije godine zatvora. U martu je izašao na slobodu, a još nije pozvan na izdržavanje kazne. I pored svega, nastavio me zlostavljati fizički i psihički iako je na sudu obećao da me neće više napadati - kazala je na početku svoje ispovijesti Elvisa Špiorić.   

 

elvisa-spioric2

 

Pričajući o paklu koji je preživjela, poslala je fotografije s modricama, naglasivši da posjeduje gomilu ljekarskih nalaza.

 

- Svake sedmice od njega sam doživljavala batine. Lomljenje zuba. Rebra mi je polomio prije dva mjeseca, zbog čega sam ležala u bolnici. Sve je prijavljeno policiji, ali niko ništa ne poduzima. On se još nalazi na slobodi - ogorčena je ova mlada žena.

 

elvisa-spioric1

 

Dodaje da nije bila u sigurnoj kući, ali da je zato zbog nevjenčanog supruga redovno boravila u Policijskoj stanici u Slavinovićima.  

 

- Čovjek je monstrum i želim ga se riješiti. Rekla sam mu da ne želim imati ništa s njim, ali on neće da se pomiri s tim. Policiji sam podnijela više od 50 prijava, niko ništa ne poduzima i ja sam se odlučila na korak da izađem u javnost, da državu dignem na noge zbog maltretiranja. Ima i zakon pa da vidimo dokle ćemo dogurati - zaključila je Elvisa Špiorić.

 

Elvisa kaže da je njen nevjenčani suprug trenutno u Francuskoj, odakle joj je prijetio da će zapaliti njeno i auto njene porodice.

 

- On je napravio lažni profil na kojem je stavio lik neke cure. Skinuo je moje slike s Facebooka i napisao kako se ja zovem i da se prodajem za 30 maraka. I on je to poslao svima, čak i mojoj porodici - kaže Elvisa.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 27

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još