samo rijetke imaju ovaj fenomen

Žene koje doživljavaju 'superorgazam': Kao da 'zapne' u vagini, mislila sam da umirem... Jedna stvar je tu ključna

DEPO PLUS03.10.20, 14:43h

Žene koje doživljavaju 'superorgazam': Kao da 'zapne' u vagini, mislila sam da umirem... Jedna stvar je tu ključna
Vjeruje se da je samo mali postotak žena doživio ovaj fenomen "superorgazma", koji se tek sada dublje proučava

 

 

Tvrdi se da su neke žene sposobne iskusiti takozvani "superorgazam". Što je "superorgazam" i kako ga neke žene doživljavaju? Pet ženskih mozgova skenirano je za dokumentarni film javne britanske tv postaje Kanal 4 pod nazivom "Superorgazam", koji je imao za cilj istražiti mit o tome jesu li žene multiorgazmičke.


Hormon ljubavi

 
Jedno od otkrića studije bilo je da su žene koje su doživjele višestruki orgazam oslobodile višu razinu oksitocina. Ovaj hormon, često poznat i kao hormon ljubavi, pomaže vezati ljude za njihovog seksualnog partnera.


Kako neke žene mogu doseći vrhunac više od 100 puta? One koje su sposobne biti „superorgazmične“ obično imaju veći protok krvi u genitalijama u usporedbi sa „običnim“ ženama. Čini se također da postoji biološka razlika u ženama koje doživljavaju superorgazam.

 
Žene koje dožive pojedinačni orgazam obično će imati nisku razinu alfa valova u mozgu koji se povećavaju kako dosežu vrhunac. "Superorgazmične" žene pak imaju visoke alfa valove tijekom samozadovoljavanja, što znači da su opuštene tijekom cijelog iskustva.


Prema istraživanju provedenom nakon skeniranja ženskih mozgova, važan dio postizanja superorgazma može biti "isključivanje mozga, a više psihičko i fizičko opuštanje".
 

Orgazam pred kamerom


Jannette Davies imala je svoj prvi višestruki orgazam kad je imala 16 godina. Brzo je naučila da može lako doživjeti višestruki orgazam, čineći je dijelom odabrane skupine 'superorgazmičnih' žena, od kojih su neke u stanju doživjeti ga i više od 60 puta. 


Vjeruje se da je samo mali postotak žena doživio ovaj fenomen "superorgazma", koji se tek sada dublje proučava. Jannette je sudjelovala u dokumentarcu Channel 4 Super Orgazam, gdje je trebala postići višestruki orgazam pred kamerom, dok je ležala u MRI skeneru.


- Prvi orgazam doživjela sam s 15 godina i to je bilo potpuno neočekivano. Nisam imala pojma o orgazmima. O tome vas ne uče na spolnom odgoju - mislila sam da umirem - kazala je tom prilikom Jannette Davies. 


Otprilike godinu dana kasnije, doživjela je orgazam koji je "zapeo". To je bio njen prvi višestruki orgazam. Sada ih ima obično oko osam. Najviše što je imala u jednom potezu bilo ih je desetak u kontinuitetu.


 - Sjećam se da sam prvi put imala intenzivno iskustvo, jer nisam mogla nastaviti sa spolnim odnosom - bilo je to kao da mi je vagina dugo ostala u tom kontinuiranom stezanju. Bilo je previše - rekla je Jannette. 


Njen jedini savjet za žene je da upoznaju svoje tijelo. Mnogo mladih djevojaka ima spolne odnose jer imaju dečka, ali najvažnije je naučiti što vam odgovara. Razumjeti svoje tijelo je najvažnije. Važna je i komunikacija među partnerima. Opasno je imati mentalne blokade, jer tu je izvor orgazama.

 

(Živim.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 10

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još