Konjic obavijen tugom

Smrt u dubinama Neretve: Policija utvrđuje okolnosti pod kojima je poginula Ajla Đikić

Hronika02.10.20, 14:34h

Smrt u dubinama Neretve: Policija utvrđuje okolnosti pod kojima je poginula Ajla Đikić
Naglašeno je da slijedi daljnji rad na utvrđivanju svih okolnosti nastanka ove saobraćajne nesreće

 

Ministarstvo unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona objavilo je izvještaj nakon tragedije u kojoj je poginula djevojka Ajla Đikić iz Konjica.

 

- Dana 01.10.2020.godine, oko 12:40 sati, u mjestu Spiljanski most, ronioci FU CZ pronašli su vozilo Mercedes, a koje je dana 30.09.2020. godine sletilo u korito rijeke Neretve. U vozilu se nalazilo beživotno tijelo A. Đ. (1992) iz Konjica. Izvršen je uviđaj kojim je rukovodila dežurna tužiteljica, a tijelo nastradale je prevezeno u mrtvačnicu Konjic, saopćeno je iz MUP-a HNK.

 

Naglašeno je  da slijedi daljnji rad na utvrđivanju svih okolnosti nastanka ove saobraćajne nesreće.

 

Naložena je obdukcija koja bi se trebala obaviti danas. 

 

Mrtvozornik dr. Šaban Hodžić jučer je nakon pregleda tijela konstatirao, da se najvjerovatnije radi o utapanju, te da nema znakova povreda ili nasilne smrti.

 

Poznato je da je sa Ajlom u automobilu bio i Amar Duraković koji je uspio isplivati iz vozila. On je zbog namjere da sebi naudi smješten na Psihijatriji u Mostaru.

 

(Avaz, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!