Da se ne zaboravi lik i djelo Mustafe Hajrulahovića Talijana

Grad Sarajevo podržao bokserski Memorijal: Skaka funkciju počasne predsjednice prepustio kćerki generala ARBiH

Sport02.10.20, 10:31h

Grad Sarajevo podržao bokserski Memorijal: Skaka funkciju počasne predsjednice prepustio kćerki generala ARBiH
Ukazanu čast da budem predsjednik Odbora sam prepustio kćerki generala Armije RBiH i prvog predsjednika BK 'Zlatni ljiljani' Sabini Hajrulahović – Hrenovica - istakao je gradonačelnik Skaka

 

Grad Sarajevo podržava sportske manifestacije, posebno one koje imaju za cilj da se ne zaboravi lik i djelo branioca Sarajeva i naše domovine, poput Memorijalnog bokserskog turnira "Mustafa Hajrulahović Talijan".

 

- Ukazanu čast da budem predsjednik Odbora sam prepustio kćerki generala Armije RBiH i prvog predsjednika BK 'Zlatni ljiljani' Sabini Hajrulahović – Hrenovica - istakao je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.

 

Hajrulahović – Hrenovica je kazala kako ovakav gradonačelnikov čin dokazuje koliko važnosti pridaje našoj bogatoj sportskoj historiji, te da je privilegovana prihvatiti prijedlog da preuzme funkciju počasne predsjednice.

 

Na prvoj sjednici Odbora, sumiran je tok realizacije programa i same pripreme održavanja turnira, poštujući sve preporučene epidemiološke mjere.

 

- Uz prisustvo 11 članova Odbora, a na prijedlog gradonačelnika Skake, usvojeno je da funkciju počasne predsjednice preuzme kćerka generala Talijana. Čestitam gradonačelniku na inicijativi koju svakako pozdravljam. Osim toga, planirana je i posjeta majci generala. Sasvim sigurno, porodica treba da bude apsolutno uključena u rad Memorijalnog turnira - kazao je menadžer bokserskog kluba “Zlatni ljiljani” i član Organizacionog odbora turnira Šerif Bečić.

 

Naša zajednička dužnost je da se istinske gazije i heroji odbrane Bosne i Hercegovine nikada ne zaborave, zaključeno je na sastanku, navodi se u saopćenju Grada Sarajeva.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!