video/ neverbalna komunikacija letjela na sve strane

Ruka 'vamo, ruka tamo, sijevaju varnice u Briselu: Dodik odbio da stane pored Džaferovića

Front30.09.20, 14:14h

Ruka 'vamo, ruka tamo, sijevaju varnice u Briselu: Dodik odbio da stane pored Džaferovića
No, prilikom fotografisanja uslijedile su i male varnice

 

U Briselu je danas počeo sastanak članova Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića, Milorada Dodika i Željka Komšića sa predsjednikom Evropskog parlamenta Davidom Sassolijem.


Sva tri člana predsjedništva danas u Briselu imaju niz sastanaka sa evropskim zvaničnicima. Kako se vidi na televizijskim snimcima, Sassoli je dočekao članove bh. predsjedništva tokom dolaska u zagradu Evropskog parlamenta.  

 

No, prilikom fotografisanja uslijedile su i male varnice.

 

Sasoli je ponudio članova Predsjedništva da stanu ispred panoa za fotografiranje. No, Dodik je namjerno zaobišao Sasolija i stao s njegove druge strane, tako da predsjednik EP-a našao između njega i Komšića i Džaferovića.

 

Sasoli je rukom pokazao Dodiku da stane do druge dvojice članova predsjedništva ali je on to odbijao.

 

Sassoli je još jednom ponovio gest rukom. No, Dodik je to ponovo odbio i pokazao rukom Sasoliju da on stane do Džaferovića.

 

Inače, uobičajeno je da se članovi Predsjedništva BiH sa stranim zvaničnicima fotografiraju na ovaj način, odnosno da taj zvaničnik stoji u sredini.

 

Ovom prilikom vjerovatno je namjera Sasolija, kao domaćina sastanka, bila da pokaže jedinstvo zemlje kroz tri člana Predsjedništva koja stoje jedan do drugog. 

 

Kompletan snimak pogledajte ovdje, a trenutak "pojačane" neverbalne komunikacije od 00:40 min. 

 

(Oslobodjenje, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)Komentari - Ukupno 56

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još