Velika policijska akcija 'Caribes'

U Španiji pala narkobanda, šefica im bila iz Srbije, uhapšenih ima i iz BiH: 37-godišnjakinja s bebom obilazila plantaže

Hronika29.09.20, 09:39h

U Španiji pala narkobanda, šefica im bila iz Srbije, uhapšenih ima i iz BiH: 37-godišnjakinja s bebom obilazila plantaže
U akciji nazvanoj Caribes otkriveno je 12 laboratorija korištenih za uzgoj i preradu marihuane

 

Španska policija uhapsila je 37-godišnju državljanku Srbije, osumnjičenu da je dio međunarodne narkobande koja je krijumčarila marihuanu diljem Evrope.

 

Osim nje, privedeno je još 30 osoba s prostora Srbije, Hrvatske, BiH, Velike Britanije i Španije, prenijeli su srpski mediji.

 

U akciji nazvanoj Caribes otkriveno je 12 laboratorija korištenih za uzgoj i preradu marihuane. Izvršeno je ukupno 19 pretresa tokom kojih je zaplijenjeno 12.600 biljaka marihuane, 190 kilograma te droge i 50.000 eura u gotovini.

 

Prema pisanju španskih medija, državljanka Srbije predvodila je kriminalnu organizaciju, a prilikom ulaska u njen stan policija je zatekla i bebu, koju je navodno vodila u obilaske plantaža i na sastanke sa suradnicima.

 

(Index.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još