Nije to očekivao

Đoković ostao u čudu: Organizatori Roland Garrosa mu prekinuli pres-konferenciju zbog otvaranja škakljive teme

Sport28.09.20, 20:23h

Đoković ostao u čudu: Organizatori Roland Garrosa mu prekinuli pres-konferenciju zbog otvaranja škakljive teme
Zbunjeni Đoković širom je otvorio oči u čudu, ustao i raširio ruke, te se izvinio predstavnicima medija

 

Novak Đoković, najbolji teniser svijeta, doživio je potpuno neočekivanu situaciju na Roland Garrosu.

 

Naime, njegova je press konferencija naprasno prekinuta nakon što je odgovorio na jedno pandemijsko pitanje.

 

Đokovića je jedan novinar upitao kako se nosi sa stresom zbog potencijalne diskvalifikacije s Roland Garrosa u slučaju pozitivnog nalaza na covid-19. Pitanje je postavljeno u svjetlu ranije diskvalifikacije brojnih tenisera s turnira nakon pozitivnih nalaza na koronavirus.

 

"Mislim da je to stres ako na to gledate kao stres. Ja sam odlučio to ne gledati na taj način i u pitanju su stvari na koje ne mogu utjecati. Mogu samo sebe dovesti u situaciju da igram dobro, da budem negativan na testiranju, a ako se dogodi rezultat koji nije negativan... to treba prihvatiti. A stvarno je tužno što su neki igrači diskvalificirani iz glavnog dijela turnira, kao i neki kvalifikacija. Ako je neki igrač dva puta bio pozitivan onda bi, naravno, trebao biti izvan turnira, ali ako je u pitanju 'lažno pozitivan' rezultat, trebalo bi mu dozvoliti da igra. Sve je to malo zbunjujuće za nas, iako znam da nije lako ni organizatorima da izađu na kraj s tolikim brojem testiranja", rekao je Đoković.

 

Potom je voditelj press konferencije, predstavnik organizatora, počeo zahvaljivati se novinarima na pitanjima. Jedan od okupljenih to ipak nije čuo, pa je Đokoviću komentirao da bi ovo trebao biti njegov Roland Garros.

 

"Znate, u mojoj se zemlji kaže iz vaših usta u Božje uši. Nadam se da će se to što ste rekli moći i ostvariti. Gubio sam tri finala prije osvajanja 2016, što mi je bio jedan od najljepših trenutaka karijere. Vidjet ćemo", dodao je Đoković, uslijedilo je konačno i naprasno završavanje pressice.

 

Zbunjeni Đoković širom je otvorio oči u čudu, ustao i raširio ruke, te se izvinio predstavnicima medija.

 

"Oprostite, bilo je lijepo razgovarati s vama."

 

Nije poznat točan razlog prekida Đokovićeve presice, ali nagađa se da je razlog bila kontroverzna tematika oko koronavirusa.

 

 

(Jutarnji.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još