Online sastanak evropskih narodnjaka

Zoran Blagojević iznio EPP-u podatke o borbi protiv koronavirusa u BiH

Front28.09.20, 17:17h

Zoran Blagojević iznio EPP-u podatke o borbi protiv koronavirusa u BiH
Koordinator Stranke demokratske akcije (SDA) za saradnju sa EPP-om Zoran Blagojević predstavio je podatke o koracima koji su urađeni u Bosni i Hercegovini u sektorima zdravstva i ekonomije u cilju borbe sa pandemijom korona virusa

 

Na sastanku političkog savjeta Evropske narodne stranke (EPP) danas je 80 učesnika razgovaralo o gorućim temama u društvu, među kojima je ta kako se Evropska unija i zemlje Evrope snalaze u borbi protiv korona virusa.

 

Akcentirani su ekonomski parametri, kao i rješenja u pogledu sprečavanja širenja virusa korona.   

 

Tom prilikom koordinator Stranke demokratske akcije (SDA) za saradnju sa EPP-om Zoran Blagojević predstavio je podatke o koracima koji su urađeni u Bosni i Hercegovini u sektorima zdravstva i ekonomije u cilju borbe sa pandemijom korona virusa.

 

Također, istakao je da su svi planovi koji su kreirani fleksibilni, jer je situacija sa pandemijom dosta promjenjiva i zahtijeva praćenje rezultata.

 

Sastanak je održan putem online plaforme.

 

Evropska narodna stranka (EPP) je evropska politička stranka osnovana 1976. godine okupljanjem nekolicine demokršćanskih stranaka. Naknadno su se članstvu pridružile neke konzervativne stranke i druge stranke desnoga centra. Od 1999. godine EPP ima većinu u Evropskom parlamentu, od 2002. i u Evropskom vijeću, a ujedno ima najviše predstavnika u Evropskoj komisiji.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!