Novi skandal trese Hrvatsku

Tajna kluba u Slovenskoj 9 u Zagrebu: Sodoma i Gomora, skockane mlade cure, dolazili ministri, političari, čak i Milanović...

Front26.09.20, 21:16h

Tajna kluba u Slovenskoj 9 u Zagrebu: Sodoma i Gomora, skockane mlade cure, dolazili ministri, političari, čak i Milanović...
Druga imena će se tek saznati, no po svemu sudeći, mnoga ni neće. Zasad su se u javnosti spominjali i nekakvi umjetnici i sportaši, u kuloarima se šuška i o nekim novinarima, ali omerta i dalje nije do kraja pukla

 

 


Malo tko ovih dana nije čuo za klub bivšeg šefa Janafa Dragana Kovačevića u zagrebačkoj Slovenskoj 9 gdje su dolazili ljudi iz državnog vrha, ministri, bivši predsjednici, sadašnji predsjednik, novinari, glumci...


Dolazili su onamo ministar prometa Oleg Butković, koji je u klubu igrao belu, ministar gospodarstva Tomislav Ćorić i ministar rada Josip Aladrović. Ovaj potonji je, usput, s donedavnim šefom Janafa u rodbinskim vezama. Bio je tamo i aktualni predsjednik RH Zoran Milanović, kao i suprug njegove prethodnice Jakov Kitarović. Dolazio je onamo i bivši predsjednik Stipe Mesić. Klub je pohodio i sudac Ivan Turudić, pa načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH, admiral Robert Hranj, piše Index.hr.


Druga imena će se tek saznati, no po svemu sudeći, mnoga ni neće. Zasad su se u javnosti spominjali i nekakvi umjetnici i sportaši, u kuloarima se šuška i o nekim novinarima, ali omerta i dalje nije do kraja pukla.


"Dolazile su sređene cure"


Stanari ulaza u Slovenskoj 9 nerijetko su viđali goste kako dolaze u klub. 


"Sodoma i Gomora. Stajali su tu taksiji. Cure bi nekad promašile ulaz, pa bi ih s drugog ulaza vraćali. Bile su skockane kao za svadbu, u minjacima ili uskim haljinama", ispričao je jedan za Jutarnji list.


Index je objavio fotografije kluba


Index je prvi objavio fotografije unutrašnjosti kluba koje datiraju iz vremena lockdowna. Slike pokazuju kako klub baš nije toliko neugledan prostor kako su tvrdili neki od posjetitelja. 


Uređenju šanka, vidi se na fotografiji, posvetilo se dosta truda, no ono što zaslužuje posebnu pažnju je brojač novca. 


Dodao je kako je Milanovića vidio na proljeće, ali ne zna točno u kojem mjesecu. 


"Dolazio je i Mesić. Bilo je ovdje i svakakve sumnjive ekipe. Konobar je tu bio svaki dan, neovisno o tome je li se nešto događalo ili ne. Ali, kad bismo vidjeli da dolaze cure iz Srbije, onda se znalo da je akcija. Nekad je trajalo do jutra", rekao je susjed koji je vidio unutrašnjost kluba.


"Kada sam prvi put ušao, na drvenim vitrinama iznad šanka bilo je zasigurno stotinjak butelja kvalitetnih vina, rakije, viskija. To je ono što je odmah upadalo u oči", rekao je.


Zašto je Uskoku zanimljiv klub?


Uskok je prošlog tjedna pokrenuo istragu protiv direktora Janafa Dragana Kovačevića i još desetorice okrivljenih od kojih su dvojica saborski zastupnici. Tereti ih se zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela primanja mita, trgovanja utjecajem i zlouporabe položaja i ovlasti u pokušaju. 


Policija je duže vrijeme pratila poduzetnika Krešu Peteka pa su tako videokamerom zabilježili kako ulazi u banku po novac, kako izlazi iz banke s novcem te kako odlazi do tzv. kluba Dragana Kovačevića, šefa Janafa, u Slovenskoj ulici. Snimili su ga kao onamo ulazi te izlazi bez novca. Naknadno su objavili kako su u torbi bila gotovo 2 milijuna kuna. 


Sam klub, mjesto primopredaje novca, Uskok je posebno analizirao, budući da je policija, u vezi s tom lokacijom, očito snimila još niz zanimljivih stvari osim same primopredaje.


Naime, istražitelji navode da je Kovačević u tom prostoru "primao dužnosnike najvišeg ranga", ne navodeći o kome se konkretno radi.


Klub u vlasništvu tvrtke Finkor 


Famozni klub Dragana Kovačevića u vlasništvu je tvrtke Finkor. Kako smo istražili, riječ je zapravo o dva prostora. Veći se nalazi u prizemlju i ima 54 kvadrata, a iznad tog poslovnog prostora je jedna prostorija, odnosno zasebna nekretnina od 28,5 kvadrata. 


Vlasnik tvrtke Finkor je Kovačević, no kako je dužnosnik (vlada ga je postavila na čelo državne tvrtke), tvrtku je prenio na Odvjetnički ured Šoštarić. Direktorica te tvrtke je Ivana Širić, a na istoj adresi registrirane su još tri tvrtke, i to: Centar ekonomskog razvoja, Eko-glob i Globfi. Osim adrese, tim tvrtkama je zajedničko da im je direktorica Širić, da nemaju ni jednog zaposlenog i da su prošlu godinu poslovale s malom dobiti.  


Najbolje je poslovao Finkor. Prošlu 2019. godinu završio je s dobiti od 137.600 kuna, a tvrtka se bavi uslugama i trgovinom na veliko. Centar ekonomskog razvoja osnovan je za savjetovanje, a prošle godine imao je dobit od 72.700 kuna. Eko-glob bavi se gospodarenjem otpadom, a prošle godine imao je dobit od 21.400 kuna. Globfi se bavi informatikom i komunikacijama i imao je dobit od 27.600 kuna. 

 

(Index.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 25

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još