oštra reakcija sda

Paraobavještajne službe RS ugrožavaju sigurnost povratnika! Klasični primjer KOS-ovske propagande koja je prethodila etničkim čišćenjima!

Front26.09.20, 14:05h

Paraobavještajne službe RS ugrožavaju sigurnost povratnika! Klasični primjer KOS-ovske propagande koja je prethodila etničkim čišćenjima!
Dodaje se da su se takvim metodama iznošenja lažnih optužbi koristili i ratni zločinci Radovan Karadžić i Ratko Mladić

 

Stranka demokratske akcije (SDA) osudila je napade paraobavještajnih centara vlasti RS-a na bošnjačke povratnike u entitet RS, ocijenivši da je riječ o "klasičnom primjeru KOS-ovske propagande koja je prethodila etničkim čišćenjima, i koja je opisana u presudama Haškog tribunala".

 

Iz te stranke smatraju da u medijskim navodima nije naveden nijedan dokaz kojim bi bile potkrijepljene tvrdnje usmjerene protiv bošnjačkih povratnika, uz ocjenu da im je očigledan cilj skinuti pritisak sa Radovana Viškovića, premijera entiteta RS osumnjičenog za učešće u genocidu, a sve kroz pokušaj kriminalizacije Bošnjaka i ugrožavanje sigurnosti povratnika.

 

Dodaje se da su se takvim metodama iznošenja lažnih optužbi koristili i ratni zločinci Radovan Karadžić i Ratko Mladić, pokušavajući opravdati pred međunarodnom javnosti svoj genocidni poduhvat protiv Bošnaka, "što nije prihvaćeno niti će ikada biti".

 

- Ako paraobavještajni centri u RS-u misle da će zbog ovakvih pokušaja zastrašivanja Bošnjaci prestati da traže procesuiranje ratnih zločinaca - grdno se varaju, te im je bolje da se pripreme za vrijeme kada će biti procesuirani svi funkcioneri tog entiteta za koje postoje dokazi koji ih sumnjiče da su učestvovali u genocidu - navodi se u saopćenju SDA.

 

(Fena/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 57

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još