otvoren festival u mostaru

'Mala liska' glumcu Vedranu Đekiću, večeras predstava 'Istina'

Kultura26.09.20, 13:10h

'Mala liska' glumcu Vedranu Đekiću, večeras predstava 'Istina'
"Zahvalio bih se svojoj ekipi koja me trpila, koja je bila uz mene i vrijedno su radili. Poslije Sarajeva, zapravo Mostar je najdraži i najbolji grad meni i mojoj porodici", kazao je glumac Đekić

 

Vedran Đekić nagrađen je 'Malom liskom' za najboljeg glumca predstave "Fistik ili san o suncu, mjesecu i još nekim sitnicama", koja je u petak navečer u Narodnom pozorištu u Mostaru otvorila sedamnaesto izdanje Međunarodnog festivala komedije "Mostarska liska 2020." 

 

Predstavu Almira Imširevića, u režiji Admira Glamočaka izveo je ansambl Narodnog pozorišta Sarajevo.

 

Stručni žiri festivala nagradio je Đekića koji je istaknuo da mu je ovo prva nagrada.

 

"Zahvalio bih se svojoj ekipi koja me trpila, koja je bila uz mene i vrijedno su radili. Poslije Sarajeva, zapravo Mostar je najdraži i najbolji grad meni i mojoj porodici", kazao je glumac Đekić.

 

Na programu Mostarske liske večeras je predstava "Istina" autora Florijana Zellera, u režiji Željka Stjepanovića, nastala u produkciji Gradskog pozorišta Jazavac iz Banja Luke.

 

Festival će biti zatvoren 30. rujna dodjelom nagrada te izvedbom predstave u čast nagrađenih, a riječ je o predstavi "Čorba od kanarinca" autora Miloša Radovića, u režiji Riada Ljutovića, nastala u produkciji JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo.

 

Stručni žiri ovogodišnjeg festivala čine glumac Dragan Jovičić, predsjednik žirija, te redatelj Ivan Lemo i akademski slikar i nekadašnji direktor Narodnog pozorišta Mostar Salko Pezo.

 

U žiriju medija sjedit će Meliha Smajkić, Cvita Kusić i Rosanda Zovko, dok su u žiriju publike Nada Dalipagić, Seada Kuštrić i Šejla Mašić.

 

(Fena/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!