video/ komentarisao aktuelna događanja

Plašite li se što je Tužilaštvo uzelo telefon od Asima Sarajlića? Skaka: Ima stara poslovica - Nemoj pa se ne boj!

Front26.09.20, 10:59h

Plašite li se što je Tužilaštvo uzelo telefon od Asima Sarajlića? Skaka: Ima stara poslovica - Nemoj pa se ne boj!
Mislim da mandat, koji je iza mene, pokazuje da sam kao gradonačelnik iz SDA radio dobro i kvalitetno posao. Za ove četiri godine mandata realizovali smo svaki plan koji smo predložili - kazao je Skaka

 

Uništen i zapaljen tokom opsade Sarajeva, Olimpijski muzej ponovo će otvoriti svoja vrata 8. oktobra. Tim povodom gost Dana uživo na N1 bio je Abdulah Skaka, gradonačelnik Grada Sarajeva.

 

"Šestog aprila smo trebali otvoriti Olimpijski muzej, ali zbog pandemije je odgođeno za oktobar. Drago mi je da ćemo uskoro Sarajlijama omogućiti da koriste još jedan lijepi objekat", poručio je Skaka.

 

Šta je sačuvano iz muzeja, šta će biti njegova postavka?

- Olimpijski komitet je jako kvalitetno radio i drago mi je da se i ovaj projekat završio na uspješan način. Značaja dio eksponata je sačuvan i pozivam sve građane Sarajeva da ako imaju eksponate koji su vrijedni za muzej da poklone ili prodaju. Mislim da ima mnogo građana koji su sačuvali nešto vrijedno iz vremena Olimpijade.

 

Kako će izgledati otvaranje, dolazi princ Albert od Monaka?

- On je predsjednik Olimpijskog komiteta Monaka. Znači, dolazi istaknuti gost koji će Sarajevo vratiti u žižu svjetske javnosti. Drago mi je što dolazi lično na moj poziv. Kazao sam mu da bi bilo dobro da dođe i sretan sam što je prihvatio poziv. Ceremonija otvaranja će biti mnogo skromnija nego što smo planirali za april.

 

Vijećnici Naše stranke su se žalili zbog dolaska princa Alberta jer navode kako Monako nije priznao BiH?

- Odlučili smo da Ključ Grada Sarajeva dodijelimo princu Albertu. Monako 1992. godine nije imao subjektivitet ratificiran od Francuske da prizna Bosnu i Hercegovinu. Kasnije je otvoren konzulat BiH u Monaku što znači da su nam na određeni način priznali državnost.

 

Opozicija vas optužuje i da se radi rebalans budžeta za vaše predizborne aktivnosti s obzirom da ste nosilac liste SDA za Stari Grad. Je li istina da najviše novca dajete za Stari Grad?

- Općina Stari Grad je jezgro Sarajeva. To je tema sveznalica iz Naše stranke. Zaista se posljednje četiri godine nisam htio baviti jednom nerelevantnom strankom. Evo, ovaj komentar za Monako pokazuje kako, očigledno, ne poznaju međunarodno pravo.

 

Radite li najviše projekte u općini Stari Grad?

- Radimo mnogo, treba uraditi analizu i vidjeti gdje se najviše radilo. To su paušalne i neozbiljno izjave. Ja sam iz Starog grada i zaljubljenik sam u Stari grad.

 

Hoće li vam ovo dobro doći s obzirom da ste nosilac liste?

- Mislim da mandat, koji je iza mene, pokazuje da sam kao gradonačelnik iz SDA radio dobro i kvalitetno posao. Za ove četiri godine mandata realizovali smo svaki plan koji smo predložili.

 

Novi izbor za gradonačelnika Sarajeva?

Nisam fokusiran sada na izbore za gradonačelnika, ali da su sada izbori, uvjeren sam da bi bio pobjednik.

 

Plašite li se što je Tužilaštvo uzelo telefon od Asima Sarajlića?

- Naprotiv. Stara poslovica kaže: "Nemoj pa se ne boj". Tužilaštvo neka radi svoj posao, SDA podržava rad svih institucija. Ne bojim se uzimanja ničijeg telefona, pa ni moga.

 

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 27

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još