Katastrofalne posljedice melju sve pod sobom

Zatvara li se hotel Bosnia u centru Sarajeva?! Nakon rata bio vjesnik novog života, ali pandemija donijela nevolje...

Biznis Klub25.09.20, 13:47h

Zatvara li se hotel Bosnia u centru Sarajeva?! Nakon rata bio vjesnik novog života, ali pandemija donijela nevolje...
Kako DEPO Portal nezvanično saznaje, još jedan ugledni sarajevski hotel najavio je zatvaranje svojih vrata. Riječ je Hotelu Bosnia, omiljenom mjestu u prvim mjesecima nakon rata i jednom od rijetkih hotela koji je tada bio spreman da galantno ugosti sve one koji su stizali u slobodan grad

 

 


Najavljene nove mjere Vlade Federacije BiH u iznosu od 440 miliona maraka budžetskih sredstava, kojima će biti podržani određeni privredni sektori, između ostalog i turizam i ugostiteljstvo, zasigurno su obradovavale sve koji posluju u okviru ovih resora. Međutim, čini se i da ova podrška stiže odveć kasno...


Nakon što je prije nekoliko mjeseci velika hotelska grupacija Europe saopćila da bilježi milionske gubitke i da su im sve rezervacije otkazane do 2021. godine zbog pandemije koronavirusa, nekoliko prestižnih hotela koji se nalaze u sklopu grupacije najavilo je svoje zatvaranje.


Otvaranje granica BiH za građane Evrope i ostatka svijeta, potkraj ljeta, donekle su ublažile katastrofalne posljedice poslovanja turističkog sektora u brojeme pandemije, ali to nije dovoljno i daleko je od mogućmosti preživljavanja.


Stoga iz ove branše stižu nove loše vijesti... Kako DEPO Portal nezvanično saznaje, još jedan ugledni sarajevski hotel najavio je zatvaranje svojih vrata. Riječ je Hotelu Bosnia, omiljenom mjestu u prvim mjesecima nakon rata i jednom od rijetkih hotela koji je tada bio spreman da galantno ugosti sve one koji su stizali u slobodan grad.


Od tada pa svih narednih godina Hotel Bosnia je nastavio poslovati, čuvajući i njegujući svoju tradiciju, sve do pojave pandemije, koja je donijela nove nesagledive nevolje.


DEPO Portal obratio se menadžmenu Hotela Bosnia sa pitanjem oko najavljenog zatvaranja, međutim nisu htjeli ni potvrditi ni negirati ove informacije.  


Pitali smo ih i kakve i kolike gubitke trpi hotel s obzirom na ograničeno poslovanje prouzročeno stalnim epidemiološkim mjerama, kao i hoće li bar neki segmenti hotela, ukoliko dođe do zatvaranja, ostati otvoreni za goste i na koji način?


Međutim, iz Hotela Bosnia o svemu ovome ne žele iznositi više detalja u javnost.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


        
 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 16

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još