foto/ privukla pažnju na mrežama

Komšićev DF daje šansu zvijezdama Instagrama: Svoju kandidaturu najavila Emina Jahić, evo šta je poručila

Front24.09.20, 15:44h

Komšićev DF daje šansu zvijezdama Instagrama: Svoju kandidaturu najavila Emina Jahić, evo šta je poručila
Među kandidatima je i veliki broj osoba koje su već ranije privukle pažnju javnosti, ali ne zbog političkog djelovanja već zbog objava na društvenim mrežama

 


Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine objavila je preliminarne kandidatske liste za predstojeće Lokalne izbore.

 

Među kandidatima je i veliki broj osoba koje su već ranije privukle pažnju javnosti, ali ne zbog političkog djelovanja već zbog objava na društvenim mrežama.

 

Jedna od njih je i Emina Jahić, kandidatkinja Demokratske fronte za Gradsko vijeće Tuzle, koja je ujedno i jedna od najpopularnijih osoba iz BiH na društvenoj mreži Instagram.

 

emina-jahic-1

 

Nju na Instagramu slijedi više od 170.000 korisnika te društvene mreže, gdje je i najavila svoju kandidaturu.

 

emina-jahic-2

 

- Kao mlada osoba, svjesna sam položaja mladih u današnjem društvu kao i problema sa kojima se svakodnevno susrećemo. Stoga, kao predstavnik Foruma mladih Demokratske fronte, fokus mog djelovanja biti će poboljšanje položaja mladih. Jedan od problema na koji se želim fokusirati, a sa kojim se većina susreće, jeste stjecanje prvog radnog iskustva kao preduvjet za dalje zapošljavanje. U narednom periodu, želim čuti Vaše probleme i prijedloge kako bismo se zajedničkim snagama izborili za svoja prava i poboljšali svoj položaj u društvu. Pored toga, radit ću i na poboljšanju uvjeta života svih nas u mjesnim zajednicama koje pripadaju gradu Tuzla, te uz Vašu pomoć, napraviti od naše Tuzle bolje mjesto za život – napisala je Jahić.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Poštovani prijatelji, Želim Vas obavjestiti da sam kandidat Gradskog odbora DF Tuzla na listi za Gradsko vijeće, pod rednim brojem 28. Kao mlada osoba, svjesna sam položaja mladih u današnjem društvu kao i problema sa kojima se svakodnevno susrećemo. Stoga, kao predstavnik Foruma mladih DF, fokus mog djelovanja biti će poboljšanje položaja mladih. Jedan od problema na koji se želim fokusirati, a sa kojim se većina susreće je sticanje prvog radnog iskustva kao preduslov za dalje zapošljavanje. U narednom periodu, želim čuti Vaše probleme i prijedloge kako bi se zajedničkim snagama izborili za svoja prava i poboljšali svoj položaj u društvu. Pored toga, radit ću i na poboljšanju uslova života svih nas u mjesnim zajednicama koje pripadaju gradu Tuzla, te uz Vašu pomoć, napraviti od naše Tuzle bolje mjesto za život. S poštovanjem, Jahić Emina

A post shared by Emina Jahić


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook