Foto/ Vandalski čin

UABNOR: Uništen partizanski spomenik, ovo je zločin prema kulturno-historijskom blagu Bugojna i BIH

Hronika24.09.20, 10:08h

UABNOR: Uništen partizanski spomenik, ovo je zločin prema kulturno-historijskom blagu Bugojna i BIH
Ovo je zločin prema kulturno-historijskom blagu Bugojna i BIH

 

Udruženje antifašista i boraca narodnooslobodilačkog rata Bugojno (UABNOR) obratilo se saopćenjem za javnost a povodom vandalskog čina demoliranja partizanskog spomenika u Spomen parku Bugojno.

 

Saopćenje prenosimo u cjelosti:

 

“Poštovani građani Bugojna, desio se nemili događaj uništavanja partizanskog spomenika u Spomen-parku Bugojno. Ovaj vandalski čin desio se 19­/20 septembra, o čemu  smo nakon našeg uvida slučaj prijavili nadležnoj Policijskoj upravi Bugojno.

 

sruseni-spomenik-bugojno1

 

Ovo je zločin prema kulturno-historijskom blagu Bugojna i BIH.

 

“Ima onih veleizdajničkih petokolonaša koji iznutra djelujući idu na ruku odnosno pod ruku sa spoljašnjim mrziteljima, razbijačima, djeliteljima BiH. Ima ih kao što u svakoj njivi zrelog žita ima kukolja ili ljudskog korova koji i u moru jedrog klasja strši, ali se on jasno razdvaja od žita i baca na deponiju smeća historije da tamo istrune”.

 

Pozivamo sve građane koji imaju bilo kakva saznanja i informacije u vezi sa ovim zločinom prema Bugojnu da ih dostave u prostorije Udruženja”, stoji u saopćenju.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još