Na mandat od tri mjeseca

CeriX, bivši zaručnik Jasmine Izetbegović, zvanično imenovan za zamjenika direktora Agencije za statistiku BiH

Front23.09.20, 11:48h

CeriX, bivši zaručnik Jasmine Izetbegović, zvanično imenovan za zamjenika direktora Agencije za statistiku BiH
Rješenje o imenovanju potpisuje predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija s tim što je od ranije poznato da je Cerića za zamjenika direktora predložila dopredsjedavajuća Vijeća ministara BiH Bisera Turković (SDA)

 

Adnan Cerić poznatiji kao CeriX, bivši vjerenik Jasmine Izetbegović, kćerke predsjednika SDA Bakira Izetbegović, zvanično je imenovan za vršitelja dužnosti zamjenika direktora Agencije za statistiku Bosne i Hercegovine, piše Pressmedia.ba.

 

“Adnan Cerić, imenuje se za vršioca dužnosti zamjenika direktora Agencije za statistiku i Bosne i Hercegovine, do okončanja konkursne procedure, a najduže na mandatni period od tri mjeseca, počevši od 09.09.2020. godine”, piše u rješenju koje je objavljeno u Službenom glasniku BiH.

 

Rješenje o imenovanju potpisuje predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija s tim što je od ranije poznato da je Cerića za zamjenika direktora predložila dopredsjedavajuća Vijeća ministara BiH Bisera Turković (SDA).

 

Nakon imenovanja oglasila se i Jasmina Izetbegović koja je poručila kako više nije u vezi s jutuberom CeriXom, ali i ukazala na njegove profesionalne reference te navela da je, CeriX od 2016. ili 2017. godine zaposlen u Federalnom zavodu za statistiku.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 98

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još