video/ kenan alikadić nakon slučaja oko muzeja ratnog djetinjstva

Upozoren sam da ću doživjeti medijski linč! Rekli su mi da kultura tako funkcioniše decenijama - što bi to neki sportista sad javno kazao?!

Kultura23.09.20, 11:00h

Upozoren sam da ću doživjeti medijski linč! Rekli su mi da kultura tako funkcioniše decenijama - što bi to neki sportista sad javno kazao?!
Naveo je da su izjave u medijima potpuno kontradiktorne dokumentima koje je on imao

 

Kenan Alikadić, ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo, naveo je u Danu uživo na N1, da će slučaj sa Jasminkom Halilovićem oko raspodjele sredstava iz budžeta KS-a riješiti sudskim putem.

 

"Nema više nikakve potrebe iznositi činjenice koje se odnose moje odluke, odnosno rada Muzeja. Epilog na sudu će dati najbolji potvrdu da sam ja u pravu. Sve što sam naveo su činjenice", rekao je.

 

Kontradiktorni dokumenti


Naveo je kako je bio upozoren da će imati medijski linč ukoliko krene u ovakav sistem rješavanja kulture i sporta u Kantonu Sarajevu.

 

"Na početku samog mandata mi je rečeno da ne radim dobro i da neće završiti dobro. Rekao sam da ćemo raditi samo u okviru zakona. Raditi ono što je neophodno, da se unaprijedila kultura i sport, i tako smo postupili. Ovdje je stvar procedure i propisa, a ne onoga kako se to predstavlja", kazao je Alikadić. 

 

Ko mu je rekao da će uslijediti medijski linč - upitali smo ga.

 

"Bilo ih je dosta. Među njima je i gospodin Pašović, i još neki koji su me posjetili. Neki su bili dobronamjerni, neki zlonamjerni i rekli su da ne treba to javno objavljivati, da ta kultura funkcioniše tako decenijama i da nema potrebe da dođe sada neki sportista koji će to sve javno kazati. A razlozi su finansiranje", ispričao je Alikadić. 

 

Naveo je da su izjave u medijima potpuno kontradiktorne dokumentima koje je on imao.

 

"Muzej je isključivo u svojoj aplikaciji rekao da mu ne treba novac za projekte nego samo za plate. Isključivo boldirano crnim slovima", tvrdi Alikadić. 

 

No, postoji i isječak gdje se ne spominju plate, nego jasno iz Muzeja navode za koje projekte im treba. Uglavnom se radi o projektima digitalizacije i dodatne edukacije.

 

"Oni nisu aplicirali ni sa jednim projektom, nego isključivo sa platama", ponovio je.

 

Pogledajte kompletan videoprilog u nastavku.

 

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još