VIDEO/ Na četničkoj svetkovini pjevao uz gusle

Krivokapić priznao da je bio ispod Karadžićeve slike, sa četnicima, na dočeku osuđenog teroriste: 'Neka kažu kada sam četovao i s kim'

Front23.09.20, 08:37h

Krivokapić priznao da je bio ispod Karadžićeve slike, sa četnicima, na dočeku osuđenog teroriste: 'Neka kažu kada sam četovao i s kim'
Kazao je da zna ko je bio Nikola Kavaja, ali da ne prihvata nijedan oblik terorizma

 

Nosilac izborne liste „Za budućnost Crne Gore“ Zdravko Krivokapić potvrdio je crnogorske medije da je snimak, na kojem se vidi da je bio u kući Milete Pavićevića na Draču kada je dočekan srpski nacionalista i osuđeni terorista Nikola Kavaja, autentičan, ali da je on tamo bio slučajno.

 

- Ne mogu da poreknem, bio sam u toj kući. To je autentičan snimak. Slučajno sam se tamo našao. Kad sam ušao unutra, vidio sam simbole koji su bili tu, ja niti pripadam četničkom, niti partizanskom pokretu. Ne mogu da shvatim bilo kakve poruke toga tipa koje se imputiraju meni ovih dana. Mislim da je to bilo 1996. godine, ne mogu da se sjetim datuma. Za mene je to bio nevažan događaj u životu – rekao je Krivokapić.

 

Kazao je da zna ko je bio Nikola Kavaja, ali da ne prihvata nijedan oblik terorizma.

 

- Znam da je Kavaja bio američki građanin, simbol nekog borca protiv komunizma, ali nijedan terorizam ne prihvatam. Svaki mi je stran, nemam pištolj, ni pušku i ne volim oružje. Da li sam negdje nekada bio, apsolutno je tačno da jesam, a zašto se sada to protežira, to je samo da bi mi ugled sveli na mjeru koja treba da odgovori nekim političkim stavovima. Sve drugo su priče koje nemaju osnova. Ako nosim bradu, ne znači da sam četnik. Ne znam kako me neko može poistovjetiti sa tim, mi živimo u 2020. godini, o čemu mi razgovaramo, ko se bavi tim danas? Ako nekome nešto znači, neka kaže gdje sam bio četnik, kada sam četovao, sa kim. To je jedina kuća u koju sam ušao i rekao da nikad više u nju neću kročiti – rekao je Krivokapić.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook