NAKON BURE ZBOG 'CITATA PO SARAJEVU'

SDA uzvraća SDP-u: Ne kaljajte časno ime Alije Izetbegovića, ne vrijeđajte Nedžada Ajnadžića!

Front21.09.20, 23:06h

SDA uzvraća SDP-u: Ne kaljajte časno ime Alije Izetbegovića, ne vrijeđajte Nedžada Ajnadžića!
Iako je SDP krenuo u preuranjenu kampanju za lokalne izbore usmjerenu protiv načelnika opštine Centar Nedžada Ajnadžića, KO SDA zahtjeva da se SDP suzdrži od vrijeđanja lika i djela prvog predsjednika Republike BiH Alije Izetbegovića, a samim tim i osjećaja građana opštine Centar, Kantona Sarajevo i države Bosne i Hercegovine - poručuje se u saopštenju KO SDA Sarajevo

 

 

Kantonalni odbor Stranke Demokratske Akcije Sarajevo, povodom zlonamjernog oglašavanja SDP-a BiH o postavljanju spomenika sa citatima prvog predsjednika Republike Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića u sarajevskoj Gimnazijskoj ulici, se oštro protivi SDP-ovom pokušaju degradiranja časnog lika i djela prvog predsjednika Republike Bosne i Hercegovine.


Iako je SDP krenuo u preuranjenu kampanju za lokalne izbore usmjerenu protiv načelnika opštine Centar Nedžada Ajnadžića, KO SDA zahtjeva da se SDP suzdrži od vrijeđanja lika i djela prvog predsjednika Republike BiH Alije Izetbegovića, a samim tim i osjećaja građana opštine Centar, Kantona Sarajevo i države Bosne i Hercegovine.


SDA je u periodu nakon agresije, razaranja i opsade od Sarajeva napravila ekonomski centar jači od manjeg bh. entiteta i prostor na kojem prava i slobode uživaju svi njegovi građani te kontinuirano daje podršku razvoju kulture i promovisanju vrijednosti koje je afirmisao i naš predsjednik, a načelnik Ajnadžić, nakon što je obnašao komandne funkcije tokom agresije i taj period završio sa činom generala, danas doprinos izgradnji bolje lokalne zajednice i društva daje sa pozicije uspješnog načelnika.

 
Iako je SDP četvrta stranka po snazi u Kantonu Sarajevo, SDA neće dozvoliti da časno ime i ostavština prvog predsjednika Republike Bosne i Hercegovine bude predmet njihove predizborne kampanje i borbe za lokalne budžete. Rezultat njihovog današnjeg politikanstva je oduševljenje dijela srbijanskih medija koji su etablirani, kao promotori velikosrpke politike kao i uobičajena podrška njihovog dokonog koalcinog partnera Elmedina Konakovića.


SDA se u svom programu i djelovanju zalaže za slobodu misli i riječi ali odlučno odbacuje da stranka čiji potpredsjednik Vojin Mijatović javno slavi 9. januar drži moralne i druge lekcije o bilo čemu, a ponajmanje da se bavi analizom lika i djela prvog predsjednika Republike Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića - navodi se u odgovoru KO SDA Sarajevo.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 159

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još