Bio uništen i zapaljen

Skaka: Olimpijski muzej otvara se 8. oktobra, ovo je poklon nama, Evropi i svijetu

Sport21.09.20, 09:39h

Skaka: Olimpijski muzej otvara se 8. oktobra, ovo je poklon nama, Evropi i svijetu
Iako je bio uništen i zapaljen tokom agresije na BiH, zahvaljujući borcima Armije BiH i građanima Sarajeva, ovaj muzej će ponovo biti dio naše kulture

 

Ceremonija otvaranja Olimpijskog muzeja u Sarajevu predviđena je za 8. oktobar i sve pripreme su završene, saopćeno je iz Gradske uprave Grada Sarajeva.

 

Tim povodom je gradonačelnik Abdulah Skaka, u obraćanju sportistima Bosne i Hercegovine i cijelog svijeta, naglasio da s njima želi podijeliti zadovoljstvo zbog ponovnog otvaranja Olimpijskog muzeja.

 

- Iako je bio uništen i zapaljen tokom agresije na BiH, zahvaljujući  borcima Armije BiH i građanima Sarajeva, ovaj muzej će ponovo biti dio naše kulture.

 

Sve vrijednosti koje čine svako društvo odvažnim, a Sarajevo ih ima i kroz olimpizam, brižno je za našu budućnost sačuvao gospodin Edin Numankadić i Olimpijski savez BiH kojima se ovom putem zahvaljujem.

 

Čin otvaranja Muzeja poklanjamo nama, Evropi i svijetu - naglasio je Skaka. 

 

Sarajevo je grad primjer mnogim metropolama, dodao je on, naročito u teškim danima kada se cijeli svijet suočava s opakim virusom, pa će ovo biti poruka koja ujedinjuje ljude, čuva vrijednosti, a kreira budućnost. 

 

- Tog 8.10.2020. godine Sarajevom će se vijoriti zastave zemalja učesnica na olimpijskim događajima, kojima smo bili domaćini. Olimpijada 1984. i EYOF 2019. ispisali su stranice koje ćemo u Olimpijskom muzeju dijeliti sa svima, ali ostaviti prostor i za nove uspjehe.

 

Ovo će biti kuća posebno namijenjena djeci i omladini. Kada sam bio dijete, Muzej je gorio, a sada naša djeca trebaju živjeti u boljem svijetu za koji smo mi odgovorni.

 

Zato, ja vjerujem u njihove uspjehe i snove. Svako dijete može promijeniti svijet - izjavio je gradonačelnik Sarajeva.

 

(FENA/dg)Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!