uputio teške riječi

Dodik: BiH je bošnjačkom politikom zarobljena zemlja, ne može da riješi nijedan ozbiljan problem!

Front20.09.20, 16:20h

Dodik: BiH je bošnjačkom politikom zarobljena zemlja, ne može da riješi nijedan ozbiljan problem!
Do sada se u vezi sa ovim problemom, prema njegovim riječima, samo prebacivala odgovornost sa jednog na drugi nivo vlasti


Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je BiH zarobljena zemlja najčešće maksimalističkim zahtjevima bošnjačke politike i ne može da riješi nijedan ozbiljan problem.

 

Dodik je naveo da bošnjačka strana nastoji da kroz svaku, pa i minimalnu stvar, nametne priču o centralizaciji ili pokušaju da bude odlučujući faktor u svemu.

 

- To je nešto što se reflektuje i na Graničnu policiju. BiH izvorno ima samo devet ovlaštenja, jedno do njih su migracije. BiH je pokazala da ne zna da upravlja njima - rekao je Dodik novinarima u Novom Gradu.

 

Do sada se u vezi sa ovim problemom, prema njegovim riječima, samo prebacivala odgovornost sa jednog na drugi nivo vlasti.

 

- Sada vidimo kakva je katastrofa u Unsko-sanskom kantonu gdje je koncentrisno 10.000 miigranata koji su veoma dobro shvatili poruke koje dolaze od političkog Sarajeva - da su on tu na neki način dobrodošli i da jedan dio tog političkog establišmenta političkog Sarajeva računa da će oni tu i da ostanu - naglasio je Dodik.

 

On je istakao da je to ono što se kosi sa interesom Srba i Hrvata i da su zato morali da imaju različite pristupe o tom pitanju.

 

Dodik je ponovio da je posljednjih mjeseci političkom Sarajevu najvažnije da, navodno, zbog migranata postavi Oružane snage BiH na granicu, te poručio da se to neće desiti.

 

- Ključno je pitanje zašto bi mi postavljali vojsku na granicu sa Srbijom. Oni ne žele da rješavaju pitanje Granične policije da bi izazvali problem koji žele rješavati angažovanjem vojske - pojasnio je Dodik.

 

Dodik je naveo da se odluka o angažovanju Oružanih snaga donosi konsezusom u Predsjedništvu, gdje je on, pa se zbog toga neće ni desiti.

 

(Oslobodjenje, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)Komentari - Ukupno 82

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još