FOTO/ KULTNO GRADSKO MJESTO U NOVOM RUHU

Raj za hedoniste: Sarajevski kuhar zbog kojeg gosti 'polude' za svakim restoranom u kome je on šef kuhinje...

Biznis Klub20.09.20, 18:55h

Da bi jedan restoran zaista postao raj za hedoniste, jedna od najvažnijih karika je gastro ponuda. A uz bogatu i kvalitetnu gastro ponudu najbitniji je šef kuhinje!

 

 

 

Kada je sredinom prošlog mjeseca u Sarajevu svečano otvoren restoran "Baoli", u prostoru nekada iznimno popularnog starog restorana "Dunja", mnogo toga ukazivalo je da će novootvoreni objekat za kratko vrijeme postati omiljeno gradsko mjesto.

 

baoli-10


Smješten je u samom centru grada (ul. Sumbula Avde br. 3), ali ipak dovoljno izdvojen za sve one koji vole za uživaju u hrani i piću uz dozu intime. Nekadašnji prostor potpuno je promijenjen, a gosti mogu guštati u modernom interijeru i opuštenoj atmosferi, dok je  ljubazbo osoblje tu da svaki trenutak učini dovoljno posebnim kako bi svako poželio da se vrati.


Ali, da bi jedan restoran zaista postao raj za hedoniste, jedna od najvažnijih karika je gastro ponuda. A uz bogatu i kvalitetnu gastro ponudu najbitniji je šef kuhinje!  

 

U restoranu "Baoli" to je mladi sarajevski kuhar Ognjen Trapara. Iako su mu tek 24 godine, iza njega je višegodišnje iskustvo "ispečeno" u kuhinji luksuznog hotela Termag na Jahorini i renomiranoj "Vinoteci" u Sarajevu, a njegovi specijaliteti razlog su zbog kojih gosti odlaze zadovoljni i uvijek se rado ponovo vraćaju. 

 

baoli-ognjen-trapara-1

 

On sam na sve to skromno kaže:

 

- Ovaj posao mora se voljeti, bez ljubavi ne može se raditi. Teško je i zahtjevno, i onaj ko ga ne voli, ne treba njime ni da se bavi... Najbitniji su osjećaj i umijeće da se ta ljubav prenese na tanjir. To je sve... A ja sam odmalena maštao o svom restoranu, znao sam već tada da ću se baviti ovim poslom. 

 

Ako još niste posjetili "Baoli", pogledajte u našoj fotogaleriji kako izgleda renovirani prostor, a u kulinarska umijeća i vrsnu gastro ponudu ovog restorana morata se uvjeriti sami.       

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)   


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 21

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još