reagovao otvorenim pismom

Memić odgovorio Kapidžiću: Nisam ja ništa novo shvatio , već ministar ne shvata ništa... Znam da imaš struku, imam i ja svoju!

Front17.09.20, 10:57h

Memić odgovorio Kapidžiću:  Nisam ja ništa novo shvatio , već ministar ne shvata ništa... Znam da imaš struku, imam i ja svoju!
Zastupam mišljenje da niko ne treba biti više od dva mandata na funkciji bilo izvršnoj ili zakonodavnoj i da je neko kao Tito ne treba mu dozvoliti da bude duže - napisao je Memić

 

Izvor: NAP

 

Povodom intervjua aktuelnog ministra prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša na portalu Faktor.ba, a vezano za spominjanje Općine Ilidža, pogotovo kao reakcija na njegovu rečenicu - citiram „naravno da onda ima otpora kada dođe naređenje iz Ministarstva prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo“ tada moraju ići unazad jer su dali dozvolu. Nije to lako sada ali su shvatili da je neophodno“, a posebno na rečenicu – citiram „Načelnik koji nije shvatio je odustao od kandidature i otišao“, reagovao je otvorenim pismom načelnik Ilidže Senaid Memić, koji bi uskoro trebao preuzeti funkciju ambasadora BiH u Maleziji.

 

"Imam obavezu da reagujem:

 

1. Zastupam mišljenje da niko ne treba biti više od dva mandata na funkciji bilo izvršnoj ili zakonodavnoj i da je neko kao Tito ne treba mu dozvoliti da bude duže.

2. Ko je došao zato što voli vlast ne treba ga pustiti da bude vlast nego pustiti onog ko je samo koristan onima koji su ga izabrali.

3. Nisam ja ništa novo shvatio već ministar ne shvata ništa.

4. Nisam ja nigdje otišao, ja živim tamo gdje sam se rodio. Branim ono u čemu sam se rodio i neću mijenjati niti otići.

5. Kada ne budem načelnik borit ću se protiv sarajevskog fašizma, narcisoidnosti i ugnjetavanja stanovnika Kovača, Glavogodine, Hrasnice, Lasice i čitave Ilidže.

6. Bit će mi puno lakše da utičem i upućujem na čitav niz ministara prostornog uređenja od 1995 – 2000.godine koji nisu shvatili da je 16.000 bespravnih objekata njihovo djelo i da će sve što radi ministar Kapidžić doprinijeti novom talasu bespravne gradnje.

7. U ovoj državi SDA nikad nije uzela vlast već je dogovarala šta je najbolje za stanovništvo BiH. Zbog toga niko nije u stanju srušiti bespravne objekte i neće napraviti ništa već će napraviti haos. Vlast podrazumijeva odgovornost i ja prihvatam odgovornost bez obzira što su sve dosadašnje vlade objavama legalizacije, dogradnje i svih drugih marifetluka mislile da rješavaju problem a u stvari su se ulizivale glasačima. Ja sam SDA i nisam kao oni koji se ponose što nisu nigdje", rečeno je Memićevom pismu.

 

Memić potom dodaje: "Ministre, znam da imaš struku. Imam i ja svoju. Do znanja nisam došao šminkanjem i prićanjem nego radom. Ministre, veće je djelo sa Abdulahom Ahmićem napraviti projekat tunela Dobrinja-Butmir nego napraviti toranj na Koševskom brdu. Ti znaš samo svoj posao i to jednosmjerno a ja sam radio i svoje i tuđe poslove kada drugi nisu ni znali ni smjeli raditi što treba za Bosnu i Hercegovinu. Poručujem svima da dobro ocijene ko je odgovoran za stanje u prostornom popunjavanju Sarajeva. Ministri i načelnici koji Ilidžu uzimaju za loš primjer neka pogledaju kapitalne radove koje su finansirali i neka se stide Ilidže".

 

(NAP, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!